muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Frit de pastanaga per presentar el nou catàleg de varietats locals

Aquest dissabte dia 10 de desembre l'Associació de Varietats Locals de Balears presentarà al mercat ecològic de Palma (Plaça dels Patins) el nou Catàleg de Varietats Locals.La iniciativa arriba a través d'una associació que es va crear l'any 2002 amb la intenció de fomentar l'ús de les varietats locals i que ha desenvolupat projectes com la multiplicació de llavors amb un catàleg de totes les varietats possibles.

Aina Socies, treballadora de l'associació, ha explicat en una entrevista al programa La Vila del Pingüí, d'Ona Mediterrània, que amb aquest catàleg es respon a una demanda de la societat. S'ofereix material genètic local per a què tothom pugui elaborar els seus petits horts.

S'entén com a varietat local aquelles llavors cultivades que els pagesos han anat treballant generació rere generació i on s'han transmès els coneixements que hi ha darrere d'aquestes. En són exemples de varietat local el blat xeixa, les tomàtigues de ramellet, el pebre ros del trempó o el meló eriçó. Socies ha recordat que aquestes varietats "formen part del poble, no estan en mans de cap empresa" i per això treballen per a que la població les consumeixi.

Per poder degustar precisament una de les varietats del catàleg, demà dissabte a Palma es servirà un tast de frit de pastanaga. Tot plegat serà a partir de les 12h al mercat ecològic de la Plaça dels Patins.

Escolta l'entrevista fent clic al podcast:



Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.