cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

L'ASM demana als «partits de país» que no celebrin la constitució espanyola

Assemblea Sobiranista de Mallorca a la fira de la Perdiu, Montuïri.

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca demanen als partits de país, «és a dir, aquells que tenen el centre de decisió aquí i no a Madrid», que no acudeixin als actes d'homenatge a la constitució espanyola «perquè no hi ha res a celebrar».

Des de l'Assemblea Sobiranista recorden que la constitució espanyola no només no ens garanteix una veritable autonomia, ignora el cost de la insularitat i relega la nostra llengua a un estatus de tercera divisió, des del moment que estableix el «deure» de conèixer el castellà però no el català, sinó que, a més a més, és sistemàticament incompleta quan diu que l'Estat ha de promoure «una distribució de la renda regional més equitativa» (Art. 40.1), quan en realitat el 48% dels imposts de les Illes Balears, uns 3.500 milions d'euros, se'n van a Madrid i no tornen; o quan diu que «la riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección» (Art. 3.3) al mateix temps que colonitza el nostre dial televisiu amb trenta-tres canals en castellà, impedeix la recepció de canals en català, i no emprèn cap mesura de defensa i promoció de la nostra llengua.

Per tot, asseguren que la millor manera de reivindicar els nostres drets com a poble el pròxim 6 de desembre consistirà a aprofitar l'ocasió per denunciar el tractament colonial que l'estat espanyol dispensa a Mallorca i les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 7 anys

El DNI dels cubans també deia ESPANA no fa gaire segles, Salva, hehehehe!!!!

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

¡ Cuanto odio destilan ustedes! . Y les entiendo, porque el portar el Documento Nacional de Identidad, les marca a fuego con la palabra maldita : ESPAÑA. Delirarán todo lo que quieran, pero no se podrán librar nunca de la marca ESPAÑA. El documento que acredita su nacionalidad les persigue: lo necesitan para obtener el pasaporte, para contratar los servicios de electricidad, gas o telefonía; para testar, para hacer contratos privados, etc. Una cosa es el delirio y otra la realidad. Los mundos de yuppie no existen.

Valoració:0menosmas
Per Anonymous, fa mes de 7 anys

Es incorrecte emprar el terme "espanyol", es mes convenient emprar "castella" o "madrileny".
El nom mes adequat del estat seria Madrid o Castella.

Madrid, capital Madrid.
Guatemala, capital Guatemala.
Mexico, capital Mexico. Etc.

Valoració:0menosmas
Per Histèria mierdilenya, fa mes de 7 anys

Els mierdileños estan cada dis més massoquistes i més fanàticament enganxats al nostre diari.
Molt bona iniciativa, la de l'ASM, de no fer ni puta cas de la constitución forastera i pseudodemocràtica hereva del franquisme, l'aliat del nazisme!

Valoració:4menosmas
Per Un altre Miquel, fa mes de 7 anys

Miquel, quina cosa és DAE? Una marca de iogurts?

Valoració:2menosmas
Per ges un os, fa mes de 7 anys

Te equivocas.

Lo que molesta a los que tú llamas trolls, es que haya descerebrados como tú. Fanáticos. Adoctrinados. Cortos de miras. Xenófobos, racistas. Repetidores de la idiotez de siempre.

Gestes de manías persecutorias. Gente que da miedo por su radicalismo. Gente que si pudiera metería en un barco que no fuese de rejilla a todos los que no piensan como igual que tú.

Pero tú, pobre hombre, lees, hablas y escribes en español cuando te conviene. Ojalá nuestro idioma (yo tengo los des de esta tierra), se te borrase de la memoria para siempre. A ver que harías. Pero si no puedes salir más allá del Ebro.

Pobre diablo infeliz.

Valoració:0menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:0menosmas
Per arruix, fa mes de 7 anys

Lo que tú puedas decir, lisensiado José Miguel, me lo paso por la faja. Si no eres español, lo que deberías hacer es largarte y dejar los documentos que llevas en el bolsillo sobre la mesita que hay a la salida.

Esto sería lo coherente.

Lárgate. Sobras. No te necesitamos los que somos españoles y nos sentimos como tal. Arruix. A tu país. Con el otro. Y ya sabes de quien hablo.

Además eres analfabeto, tanto es castellano como en catalán. Ni un niño de 15 años escribe como tú.

Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 7 anys

Juanma, es veu que es a vosté a qui li han donat el càrrec de decidir qui son els espanyols de be i quin no g¡ho son veritat? Aixó te un nom es diu delirium tremens Miri si vol celebrar que el foten a diari està en el seu dret, fa el ridicul pero està en el seu dret. Jo no celebreré absolutament res per dues raons, aquesta Escanya actual ha aconseguit que ja no hem senti espanyo,l desde fa temps, i aquesta CE cega, sorda i beneita just pot fer contents a uns pocs, els que viven d'ella i els que aplaudeixen als que viven d'ella fins i tot amb ser orelles. Jo avui faré feina. Esoper que es curi des seus deliris de pensar que pot dir qui es bo i qui no, en que pens que igual serà difícil.

Valoració:3menosmas
Per MIQUEL, fa mes de 7 anys

tots sou iguals nomes pensau en els votre interesos ,aixo per voltros seria una republica bananera ( FANTASMES)
sou pitjor que els del DAE , sempre utilizant el mateix , faxista ect no teniu arguments millors

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente