algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.53°
11°

‘Al Molinar, Port Petit’ vol que es faci efectiva la decisió d’Autoritat Portuària sobre l’ampliació del port

‘Al Molinar, Port Petit’ vol que es faci efectiva la decisió d’Autoritat Portuària sobre l’ampliació del port. | Arxiu

La plataforma ‘Al Molinar, Port Petit’ ha demanat aquest dissabte que abans de final d’any, es faci efectiva la decisió anunciada per Autoritat Portuària (APB) sobre l’ampliació del port del Molinar. L’APB va anunciar el mes de juliol de 2016 la seva decisió de impedir qualsevol ampliació de la instal·lació.

Segons ha recordat la plataforma, dita decisió consistia en no renovar la concessió d’explotació dels amarraments al Club Marítim Molinar de Llevant (CMML), assumir la rehabilitació sense cap ampliació, mantenir els amarraments pels usuaris titulars actuals i fins i tot cedir una part de les instal·lacions al CMML per a que poguessin continuar amb la seva activitat de nàutica social.

Segons l’entitat, no hi ha cap dubte que la proposta plantejada per APB «és una solució per a tothom» perquè, tal com han relatat:

  1. Es milloraran les instal·lacions nàutiques respectant la idiosincràsia del barri;
  2. Es donarà continuïtat al passeig de vianants;
  3. Es mantindrà la concessió dels amarraments als usuaris actuals, i l’APB n’assumirà la seva gestió directa;
  4. Es cediran espais al CMML per a garantir la seva permanència.

Lluita ciutadana 

Segons l’entitat, la lluita ciutadana per impedir la destrucció d’un dels llocs més emblemàtics de Palma, El Molinar, ha durat ja tres anys. «Al llarg d’aquest temps ha quedat més que constatat el rebuig social, polític i institucional que existeix cap a un projecte d’ampliació presentat pel CMML, pel seu impacte ambiental, paisatgístic, patrimonial i social», ha exposat.

«Sense cap dubte, la defensa de l'interès general rau en la conservació i rehabilitació d'aquest port centenari respectant la seva estètica i dimensions actuals, donant així a la ciutadania l'oportunitat de continuar gaudint d'un lloc que en els últims anys s'ha convertit en el veritable passeig marítim de Palma», ha destacat l’entitat.

No hi ha cap motiu per «dilatar més en el temps» la materialització del compromís de APB, i és per això que des de “Al Molinar, port petit” que li sol·liciten que prengui la decisió dins d'aquest any.

Futura rehabilitació

A partir del moment de la presa de decisió, segons l’entitat, es podria començar a treballar «en el projecte de futura rehabilitació i complir amb els compromisos dels partits que governen en aquesta legislatura, que a més tenen el suport de la majoria de l'oposició, atés que tant PSIB-PSOE com MES, Podem, Ciutadans i PI han donat suport a la reivindicació de les entitats que integren la campanya "Al Molinar, port petit"»

«El compromís per donar una solució definitiva al port del Molinar és a tocar, però les administracions competents han de donar el pas decisiu perquè sigui així», ha afegit l’entitat. «La ciutadania és el que espera i no es podria entendre d'una altra manera», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.