nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
16°

L'Ajuntament de Palma presenta un pressupost «que consolida la fi de les retallades»

El Ple de l'Ajuntament de Palma, reunit aquest dimecres en sessió extraordinària, ha aprovat inicialment el Projecte de Pressupost de l'Ajuntament per 2017 amb un import total de 411.743.000 euros.

La dotació econòmica per al proper any puja un 5,6 per cent respecte al pressupost actual.
Quant al pressupost consolidat és de 583.517.746 euros, la qual cosa suposa un increment del 7,9 per cent respecte a 2016.

El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, ha destacat que «tenim un bon pressupost, consensuat, fruit de molt debat en el si de l'equip de govern i que consolida la fi de les retallades».
García també ha defensat que «són uns pressupostos socials, d'esquerres, que prevalen la inversió als barris i que estan molt enfocats a la ciutadania».

Així mateix, cal destacar que és la primera vegada que els comptes municipals inclouen una partida d'un milió d'euros per finançar els cinc projectes seleccionats per a la ciutadania en el procés de pressupostos participatius: Corredors verds i primera fase del futur bosc urbà de la Riera, l'inici de la recuperació de l'edifici de GESA, i més ombra als parcs i carrers de Palma.

A més, l'ampliació de la xarxa de carrils bici a Palma i dotar-los d'aparcaments per a bicis i la protecció de l'espai natural d'Es Carnatge.

Barriades

Quant a les barriades, l'augment del pressupost contempla l'ajuda que Palma ha obtingut de la primera convocatòria per a la selecció d'Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible cofinançades pel programa europeu FEDER.
Així el pressupost que l'Ajuntament aporta l'any 2017 és de 2,1 milions euros, que afectarà a les barriades de Litoral de Ponent: el Jonquet, el Terreny, Santa Catalina, Son Armadans, Porto Pi i Cala Major.

Així mateix, destaca la dotació d'uns 2 milions d'inversions per a actuacions als barris que milloren el dia a dia de la ciutadania en accessibilitat, enllumenat, parcs i jardins.

La pujada del pressupost per «recuperar els drets perduts» per part dels funcionaris i personal laboral a conseqüència de les retallades de la passada legislatura municipal.

També es preveu un enfortiment de Palma Activa per optar a programes d'ocupació del SOIB i del Fons de Garantia Juvenil, que donin oportunitats de trobar feina als joves i els col·lectius més vulnerables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.