cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
19°

Palma tendrà un catàleg d'establiments emblemàtics «per garantir la seva continuïtat»

El grup de treball de la Regidoria de Turisme, Comerç i Treball ha aprovat una resolució perquè Palma tengui un catàleg d’establiments emblemàtics.

El grup de treball de la Regidoria de Turisme, Comerç i Treball ha aprovat una resolució perquè Palma tengui un catàleg d'establiments emblemàtics.


Des del passat mes d'abril aquest grup de treball, liderat per la regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover i integrat per diferents agents com a ARCA, el Col·legi Oficial d'Arquitectes, el Col·legi Oficial d'Enginyers industrials, el Departament d'Història Aplicada de la UIB, el PP i C's municipal, i les àrees de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, d'Economia, Hisenda i Innovació, i l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma, ha treballat conjuntament per establir els criteris que han de regir la catalogació d'establiment emblemàtic i ha consensuat avui les bases del que serà el futur Catàleg d'Establiments Emblemàtics.

La protecció es planteja sobre una sèrie d'elements a tenir en compte a l'hora de concretar el concepte d'establiment emblemàtic com el valor històric de les activitats comercials, artesanals i de serveis, relleu generacional.

Igualment es tendrà en compte el valor cultural, singular, tradicional, el valor turístic, el valor patrimonial del ben moble i immoble i el valor social en l'entorn on se situen, comerç de proximitat, etc.

Els establiments que formaran part d'aquest catàleg hauran de complir requisits com l'antiguitat, mantenir una activitat singular o ser establiments que contenen elements patrimonials protegits inclosos al catàleg del PGOU de Palma o declarats Bé d'Interès Cultural o Ben Catalogat (BC) per l'administració competent en matèria de patrimoni històric.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.