algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Podem i MÉS han rebutjat la invitació dels monarques espanyols

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, hi assistirà per «atendre així la responsabilitat com a segona autoritat de les illes i representant del poder legislatiu balear». | Arxiu UH/Jaume Morey

Les formacions de Podem i Més per Mallorca han anunciat que rebutgen la invitació a la recepció dels monarques espanyols, i EUIB ha criticat que «Felip VI margina les organitzacions republicanes en els actes oficials a Palma», perquè la formació no ha rebut invitació.

Podem: La monarquia segueix allunyada de la societat

Podem Balears ha anunciat que no assistirà a la recepció que els Reis espanyols oferiran aquest diumenge a les autoritats i societat civil al Palau de l'Almudaina, perquè els membres de la formació són «profundament demòcrates» i consideren que «la monarquia segueix molt allunyada de les demandes i vides de les majories socials». En el mateix sentit, han comunicat que «la prefectura d'estat l'ha d'escollir la ciutadania a través d'eleccions en les urnes».

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, hi assistirà per «atendre la responsabilitat com a segona autoritat de les illes i representant del poder legislatiu balear».

MÉS és un partit «sobiranista i republicà»

En el mateix sentit, MÉS s'ha definit com un partit «sobiranista i republicà», segons ha expressat el portaveu del partit, David Abril. D'altra banda, les dues forces polítiques han coincidit que «les institucions representen a tots els ciutadans» i per això la presidenta del Parlament i el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, «assistiren a la recepció del rei Felip aquest dilluns».

Esquerra Unida de les Illes Balears no ha estat convidada

El coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, afirma que «Felip VI margina les organitzacions republicanes en els actes oficials a Palma». Segons la formació, «el cap de l'Estat té l'obligació de neutralitat en relació a les diverses forces polítiques i no és acceptable que en margini cap d'elles pel seu caràcter republicà i contrari al manteniment de la monarquia».

El grup considera que «el monarca no té el mateix respecte per les forces polítiques republicanes que per aquelles que són partidàries de mantenir la monarquia» davant la manca d'invitació a l'acte de recepció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Teniendo en cuenta que el pueblo español aceptó por referéndum el 6 de diciembre de 1978 la Monarquía de Juan Carlos, lo de la digitación vía Franco es irrelevante. Fue importante en su momento,pero la validez de esa Monarquía no está basada en la voluntad del Caudillo.

Valoració:0menosmas
Per Saben?, fa mes de 7 anys

Jo tampoc hi hauria anat. Cada pic se veu més clar, de que va tot això".

Valoració:1menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 7 anys

@SCC undeMés en el pasado era plurinacional (la actual CE como bien debes saber pone: garantiza el derecho a la autonomía de las nacionalidades y regiones), por eso ponían lo de Rey de las Españas. Isabel II fue la última en hacer la apreciación. Cuando se perdieron los territorios de ultramar se dejó de utilizar. No lo hice a posta hice un copy paste y no me fijé en Mallorca, error mio.

Artículo 2
La Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible de todos los españoles, y reconoce y garantiza el derecho a la autonomía de las nacionalidades y regiones que la integran y la solidaridad entre todas ellas. Copypaste

"Para vosotros el expolio de una nación sobre las otras". La CE hasta que se cambie es lo legal.

Valoració:0menosmas
Per SCC undemés, fa mes de 7 anys

Una foto molt representativa:

la monarquia borbònica donant-se la ma amb la esglèsia franquista. Com es diu en foraster "tal para cual"

Valoració:4menosmas
Per Margalida, fa mes de 7 anys

Fan riure, na Camargo i en David Abril fan riure. Na Chelo Huertas (Podemos) va anar a fer el rendibú al Borbó i després va declarar que és un home molt responsable. En Miquel Ensenyat (Més) el va anar a veure en representació de "tots els mallorquins", segons ell mateix va declarar, per tant en representació del mallorquins que voten Més i Podemos i damunt l'any passat va declarar que el monarca era benvingut a Mallorca. Està clar, el sistema guanya sempre, tal com ja ens ha demostrat Syriza a Grècia i aquí Podemos i Més.

Valoració:6menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

A Plus Ultra

Ens estàs donant la raó al qui diem que Espanya és un estat plurinacional. Per cert. No se si ho has fet expressament o t'has oblidat de que també és rei de Mallorca (de l'antic regne de Mallorca).

Valoració:3menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

Rei "por la gracia de Dios"? Per la gràcia de Franco és. És l'hereu d'un rei imposat per un dictador. Després critequem altres països on els governants es volen perpetuar en el poder itenim ben a prop una perpetuació en tota regla gràcies o per culpa, segons com es miri, a una Constitució imposada amb l'amanaça de "monarquia o continuïsme". I a sobre una monarquia borbónica. De les més absolutistes d'Europa.

Valoració:4menosmas
Per Toni, fa mes de 7 anys

De monarca, en actiu, sempre, només n'hi ha un; per tant:

"Podem i MÉS han rebutjat la invitació del monarca espanyol"

Valoració:4menosmas
Per Jo també vot a MÉS, fa mes de 7 anys

Ben fet. No hi ha millor manera de menysprear que la de no apreciar.

Valoració:7menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 7 anys

"Su Majestad Católica, por la gracia de Dios......

- Rey de Castilla
- Rey de León
- Rey de Aragón
- Rey de Navarra
- Rey de Granada
- Rey de Toledo
- Rey de Valencia
- Rey de Galicia
- Rey de Menorca
- Rey de Sevilla
- Rey de Córdoba
- Rey de Murcia
- Rey de Jaén
- Rey de Algeciras
- Rey de Gibraltar
- Rey de las Islas Canarias
- Rey de los Algarves
- Rey de las dos Sicilias
- Rey de Cerdeña
- Rey de Córcega
- Rey de Jerusalén
- Rey de las Indias Orientales y Occidentales
- Rey de la tierra firme y de las islas de los mares océanos

- Archiduque de Austria

- Duque de Borgoña
- Duque de Brabante
- Duque de Milán
- Duque de Neopatria
- Duque de Atenas

- Conde de Habsburgo
- Conde de Flandes
- Conde del Tirol
- Conde de Barcelona

- Señor de Vizcaya
- Señor de Molina

- Marques de Oristán
- Marques de Gozianos

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente