muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Cinema a la fresca i en català a 14 municipis mallorquins

Des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell s’ha reforçat l’oferta d’aquest tipus de cinema amb un cicle de sis pel·lícules en llengua catalana. | @ConselldeMallorca

Aquest divendres 29 de juliol, i fins al pròxim 10 de setembre, 14 municipis de Mallorca gaudiran de diverses projeccions de films en català i a la fresca. Des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell s’ha reforçat l’oferta d’aquest tipus de cinema amb un cicle de sis pel·lícules en llengua catalana. Aquesta iniciativa, que quedarà inscrita dins de les activitats que fomenten la llengua catalana del Departament de Cultura del Consell, disposarà d’un pressupost de 18.000€.

Els municipis han pogut escollir entre sis títols: Hotel Transilvania 2, Del revés, Pride, Extraordinari viatge de T. S. Spivet, Dos dies, una nit i Mr Holmes.

El director insular de Cultura, Rafel M. Creus, ha dit que «l’objectiu és oferir cinema de qualitat en llengua catalana a diferents municipis, catorze en total, alguns dels quals per la seva situació atrauen gran volum de gent durant els mesos d’estiu, sense oblidar però els pobles d’interior».

Segons el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles: «des del Departament tenim interès a impulsar una activitat d’oci com aquesta, entorn d’un objectiu major, com és la divulgació del cinema en català als nostres pobles». A més, ha afegit que «el cinema pot ajudar a complementar l’oferta d’oci però també servirà per mostrar al públic infantil i juvenil que les projeccions en català no són una qüestió residual o elitista, sinó que es tracta d’una llengua viva i dinàmica».

Altres localitats mallorquines que podran participar en aquesta iniciativa, però que encara estan pendents de concretar data són: Valldemossa, Inca, Alcúdia, Manacor, Felanitx i Vilafranca.

Les projeccions programades a hores d’ara són:

-29/07  Hotel Transilvania 2 (Urbanització Sa Torre, Llucmajor)

-04/08  Hotel Transilvania 2 (Sóller)

-08/08  Del revés (Ses Salines)

-13/08  Extraordinari viatge de T. S. Spivet (Cala Rajada, Capdepera)

-25/08  Extraordinari viatge de T. S. Spivet (Sa Pobla)

-01/09  Del revés  (Santa Ponça, Calvià)

-05/09  Hotel Transilvania 2(Banyalbufar)

-08/09  Pride (Pollença)

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

Text corregit:

IB3 emet, desgraciadament un altre pic en foraster, la pel·lícula del dia (16h, 1r d'agost de 2016).

Valoració:1menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

IB3 emet, desgraciadament una altra pic en foraster, la pel·lícula del dia (16h, 1r d'agost de 2016).

Valoració:1menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:4menosmas
Per joan, fa mes de 7 anys

La noticia no es que haya cine en catala. La noticia sera si va alguien!!

Valoració:0menosmas
Per P.T.P., fa mes de 7 anys

Quina gran notícia, cine en català a un lloc on és l'idioma que xerram tots els mallorquins és el català... lo raro seria que fos en euskera. És encara una llàstima que el veure qualque pel·lícula en català sigui notícia i no el més normal del món.

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente