algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

La reforma del REB ha estat aprovada per unanimitat

El portaveu parlamentari de Més per Menorca, Nel Martí, ha incidit que el transport marítim i aeri és «vital» per a la comunitat i ha reivindicat la tarifa plana de 30 euros «perquè és just». | Arxiu

El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat aquest dimarts la presa en consideració d'una proposició de llei de modificació de la llei del Règim Especial de les Balears (REB), que recull l'establiment d'una tarifa màxima de 30 euros als vols entre illes.

La proposició ha estat presentada per PSIB, MÉS i Podem i ha rebut el suport del Partit Popular, tot i que aquest grup considera que la llei és «molt limitada». Segons Antoni Camps, diputat del PP, «qualsevol pas avança» la millora del model del finançament de les Balears, però «si cal anar a Madrid, és necessària una proposta més sòlida que abordi tots els punts que afecten la insularitat». Camps també ha defensat la necessitat d'incloure un règim fiscal diferenciat per a les Balears.

Un dret constitucional encara «ineficient»

L'exposició de motius de la proposició de llei destaca que la Constitució reconeix el fet insular com un fet diferencial que ha de ser particularment tingut en compte a l'hora d'establir un «adequat i just equilibri econòmic» entre els territoris de l'Estat espanyol.

La diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar, ha insistit que aquesta proposta no es tracta d'un «capritx», sinó un «dret» reconegut en la Constitució. Segons Campomar, és el moment que es reconegui també aquesta solidaritat cap a les Balears i ha reclamat aquesta tarifa plana perquè «és un dret de cohesió territorial».

El portaveu parlamentari de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha incidit que el transport marítim i aeri és «vital» per a la comunitat i ha reivindicat la tarifa plana de 30 euros «perquè és just». A més, ha assegurat que sense un bon transport aeri i marítim, les Balears tindran un «futur ruïnós» i ha considerat que el Govern central ha de posar recursos en aquesta matèria, tal com fa amb l'AVE o les carreteres de la Península. Martí ha apuntat que el model de descompte de resident actual és «insuficient i ineficient» per garantir «preus accessibles per a tots». Segons Martí, «tenim una oportunitat històrica» per garantir-los.

Per part del PSIB, Damià Borràs ha admès que un nou REB serà un «llarg procés» i ha esperat que tots els grups votin a favor d'aquesta presa en consideració.

D'altra banda, el portaveu adjunt de Podem al Parlament, Alberto Jarabo, ha instat al Govern a millorar el finançament de la comunitat durant aquesta legislatura, en tractar-se «d'una prioritat».

El portaveu parlamentari del PI, Jaume Font, ha explicat que el seu grup votarà a favor, igual que el portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, qui, no obstant això, ha reflexionat si no seria millor esperar a la constitució de la ponència per abordar tots aquests temes de forma conjunta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per undetants, fa mes de 8 anys

Ara el què ens cal és que tots els diputats, diputades, senadors i senadores del nostre país a Madrid, de totes les forces polítiques, vagin a una. A veure si això és possible.

Valoració:0menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 8 anys

Molt de REB, REB, Ii REB i fins ara no hem REBut res. I fa anys que en parlen.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente