algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Primer protocol contra l'assetjament escolar a les Balears

Els centres educatius públics i concertats de les Illes Balears aplicaran el Protocol de Prevenció, Detecció i Intervenció en l’Assetjament Escolar elaborat per la Conselleria d’Educació i Universitat a través de l’Institut de Convivència i de l’Èxit Escolar, Convivèxit.

L'objectiu del Protocol és aconseguir una actuació ràpida i coordinada en els casos detectats i la prevenció de l'assetjament entre l'alumnat a mig i llarg termini: es preveu una intervenció adequada a cada cas a partir d'un enfocament educatiu, sense punicions i amb l'accent en la mostra d'interès pel company i la protecció d'aquest, com ha explicat el conseller Martí March, acompanyat del director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, i la directora del Convivèxit, Marta Escoda.

El Protocol s'inclourà en el Pla de Convivència i s'haurà d'aprovar pel Consell Escolar del Centre, amb la respectiva difusió a les famílies. La resolució del Protocol es publicarà al BOIB la setmana vinent, moment en què entrarà en vigor.

Registre dels casos

La persona encarregada de parlar amb cada una de les parts de l'assetjament sempre serà la mateixa i haurà de registrar en les actes cada actuació que realitzi amb la persona que pateix l'assetjament, amb qui l'observa i qui l'exerceix, amb la intenció d'implicar en la narració dels fets l'alumnat com a protagonista i les famílies. A més, el Protocol preveu per primera vegada el recull de dades objectives sobre assetjament escolar amb el registre dels casos al GESTIB.

El cas passarà a entitats judicials i policials si no es pot resoldre amb les actuacions del centre educatiu, que mantindrà durant tot el procés una comunicació fluida amb les administracions educatives i judicials en els casos que és necessari per garantir la protecció dels menors implicats i les respectives famílies.

Per la seva banda, Convivèxit ha organitzat unes jornades de formació per als directors dels centres educatius i coordinadors de les Comissions de Convivència dels centres, que se celebraran durant el mes de març.

Actors implicats

La proposta del Protocol respon a l'estudi de mesures en la matèria d'altres països i comunitats autònomes i ha comptat amb les aportacions d'experts representants del Convivèxit, d’Inspecció Educativa, del Servei de Suport Educatiu, del cos de Policies Tutors, de l’Oficina de Defensa del Dret del Menor, de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i de la Universitat de les Illes Balears. El text també es va enviar a la Confederació d’Associacions de Pares, a l’Institut de Salut Mental, a la Fiscalia de Menors i a l’Institut Balear de la Dona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.