nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Munar reconeix el desviament de doblers públics per primera vegada

Maria Antònia Munar a l'arribada dels jutjats | M.A.C

L'expresidenta del Consell  i del Parlament, Maria Antònia Munar, acudirà dilluns als jutjats per admetre el desviament de 200 000 euros públics a favor d'Unió Mallorquina. Aquest reconeixement forma part de la primera admissió dels fets davant la Fiscalia i comportarà la devolució de la part corresponent d'aquests diners i la retirada dels delictes d'associació il·lícita, prevaricació i tràfic d'influències dels que se li acusa, mantenint en tot cas el de malversació. En concret, Munar ha tornat 36 500 euros aquest divendres després d'admetre el desviament dels doblers públics.

Rebaixa de la pena

Maria Antònia Munar va entrar a presó el 24 de juliol de 2013 amb dues condemnes que sumaven onze anys de privació de llibertat. La retirada dels delictes d'associació il·lícita, prevaricació i tràfic i l'abonament de fins a 40 000 euros suposa una rebaixa de la pena fins a nou mesos de presó, que serien substituïts per una multa de 18 mesos (de quantitat indeterminada fins al moment).

FIns a 18 acusats

El cas Voltor portarà davant la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears 18 acusats aquest dilluns: onze dels processats seran condemnats i als set restants se'ls ha retirat l'acusació. En concret, l'exvicepresident de la formació, Miquel Nadal; l'exconseller de Turisme del Govern, Francesc Buils i l'exconseller insular d'Hisenda, Miquel Àngel Flaquer, preveuen declarar-se culpables en la cita de dilluns.

L'exportaveu del grup Catalina Julve; l'exdirector general de Relacions Institucionals, Josep Lliteres; l'exsecretària tècnica de Miquel Nadal, Eugènia Cañellas i l'exgerent del Consorci d'Informàtica Local de Mallorca, Eugenio Losada, són altres dels acusats en aquest procediment. Segons fonts d'Europa Press, Eugenio Losada i Eugenia Cañellas s'enfronten a una pena inferior per haver reconegut els fets anteriorment, mentre que a Mateu Cañellas se li ha retirat l'acusació.

Amb tot, els processats admetran el desviament dels 200 000 euros públics -enfront els 430 000 que senyala Anticorrupció amb el seu escrit d'acusació- per tal que se'ls apliqui un atenuant de reparació del dany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

A França actualment jutgen a en Sarkozy,que ja havia estat empresonat, per haver finançat il.legalment la seva campanya electoral. A Espanya no hi ha cap ex-President a la presó, això que en hi ha, que se sospita que han fet coses més greus que les que ha fet "Le Petit Napoleón".

Valoració:6menosmas
Per chorisso, fa mes de 8 anys

Y lo que reconocerás. Todo tiene un principio.

Valoració:-1menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Quan vegi a Ritota.a la presó, pensare que la Justícia és justa. Això per no anomenar a la reialesa.

Valoració:12menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Una lástima que el fiscal se haya ablandado. El caso es que ya la han juzgado dos veces (y vendrán muchas más) y la han considerado CULPABLE.

Valoració:-1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Reconèixer el delicte no vol dir que sigui culpable.
Davant la maquinària inquisitorial castellana no se pot
fer res si se declara "no culpable", ben segur que serà pitjor, ja que els jutges i fiscals solen esser paranòics
i cínics.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente