nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

La Conselleria d'Educació mou fitxa per intentar aturar la vaga de docents

Imatge d'arxiu de la reunió que mantenien el passat mes de juliol representants de l'Assemblea de Docents i de la Conselleria d'Educació.

Aquest diumenge, la Conselleria d'Educació i Universitat ha enviat als sindicats que integren la mesa sectorial d'Educació (STEI-i, Alternativa, UOB, ANPE, FECCOO i FETE-UGT ) i a l'Assemblea de Docents el document titulat «Compromís d'increment de la inversió en Educació per a l'any 2016».

El document diu així:


«El Projecte de llei de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2016 té com a prioritat fonamental començar a restituir els drets bàsics dels quals s’ha vist privada la ciutadania al llarg dels darrers anys. Es tracta d’uns pressuposts que són l'inici d'un camí, d'un full de ruta plasmat en els Acords de Governabilitat i que posen l’èmfasi en les polítiques socials amb l’objectiu de recuperar els nivells de benestar que s’han anat perdent.
Malauradament, aquest objectiu està fortament condicionat pel deficient finançament de què disposen actualment les Illes Balears per exercir les seves responsabilitats competencials. L’elevat nivell d’endeutament que arrossega la Comunitat Autònoma, bàsicament per aquest motiu, és difícilment compatible amb el procés de consolidació fiscal establert en el si del Consell de Política Fiscal i Financera, i acordat pel Consell de Ministres, que fixa un objectiu de dèficit del 0,3 % del PIB per a l’any 2016.
Conscient d’aquestes restriccions, el Govern està treballant des del primer dia en la millora del finançament, un treball que ja ha tingut els seus primers fruits amb els acords assolits el passat dia 3 de desembre amb el Govern de l’Estat i que obren la porta a l’arribada de nous recursos per al finançament d’inversions. Pel que fa a la despesa el Govern pretén que el gir social que plantegen els pressuposts del 2016 es vegi accentuat a partir de l’alliberament de recursos que es pugui derivar de la renegociació de les condicions del deute, tant amb l’Estat com amb les entitats financeres, com també per l’establiment d’una senda de convergència vers l’estabilitat pressupostària més progressiva, que faciliti un objectiu de dèficit més realista per a l’exercici 2016.
Per això, el Govern adquireix el compromís que les millores de finançament i l’ampliació dels marges de despesa que es produeixin al llarg de l’exercici 2016, reverteixin amb caràcter prioritari en les polítiques de caire social i millora de l’economia productiva.  En concret, la política educativa serà la prioritària, amb l’objectiu de reforçar l’impuls que ja rebran a partir de les dotacions previstes en el pressupost de 2016.
En el cas que es produeixi aquest increment en els pressuposts de 2016, la distribució del que s’assigni a la Conselleria d’Educació es negociarà en el si de la mesa sectorial d’Educació on hi estan representats els sindicats STEI-i, Alternativa, UOB, ANPE, FECCOO i FETE-UGT . Al mateix temps es mantindran reunions amb els diferents col·lectius de la comunitat educativa, entre els quals es troba l’Assemblea de Docents.
Les línies prioritàries d’actuació que es plantejaran des de la Conselleria d’Educació i Universitat a la mesa sectorial per a l’aplicació d’aquest increment pressupostari seran les següents:
- Baixada de ràtios, especialment a tots els cursos d’Infantil i Primària, a partir de les conclusions a què s’arribi en la comissió tècnica que amb aquest objectiu es crearà en el si de la mesa sectorial, i amb efectes des del curs 2015/16, sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària.

- Increment del professorat d’atenció a la diversitat i orientació, especialment en els centres d’Infantil i Primària.

- Millora de les infraestructures educatives, especialment pel que fa a la solució de les deficiències detectades, supressió de barreres arquitectòniques, eliminació d’instal·lacions de fibrociment (amiant) i totes aquelles actuacions que suposin l’eliminació d’aules modulars.

Així mateix, i tal com es contempla en l’acord marc signat el passat 30 de setembre de 2015 i ratificat a la mesa sectorial d’Educació de 9 d’octubre de 2015 entre la Conselleria d’Educació i Universitat i els sindicats STEI-i, FECCOO i ANPE, es podrà negociar en el si d’aquesta mesa la possibilitat d’avançar alguna de les mesures de recuperació de les condicions sociolaborals del professorat diferides en l’esmentat acord als anys 2017 o 2018.
Aquest acord estarà subjecte a la necessitat de cobertura que es pugui derivar d'eventuals desviacions pressupostàries, tant pel que fa a les previsions d'ingressos com de despeses, i en general a l'obligació de donar compliment a l'objectiu de dèficit d'acord amb la senda d'estabilitat pressupostària 2016-2018».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sí que riurem, fa mes de 8 anys

Si es desconvoca la vaga serà perquè s'hauran aconseguit més coses que les que varen signar els sindicats. Així que als representants sindicals se lis caurà la cara de vergonya (si és que en tenen).

Valoració:-3menosmas
Per joan, fa mes de 8 anys

Ja veurem com es desconvocA la vaga amb un motiu de riure per evitar el ridícul que faran el quelitas i les seves tirelles guiem i iñaki.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente