algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Cort promou la «competència deslleial»: cedeix gratis un solar a una concertada

Les cooperatives d'ensenyament i Escola Catòlica denuncien que San Alfonso de Ligorio serà l'única escola que no haurà hagut de pagar els terrenys sobre els quals construirà l'edifici

La controvertida intenció de l'Ajuntament de Palma de cedir de franc un solar a una escola concertada perquè hi pugui edificar un nou edifici no fa sinó créixer. Fa unes setmanes sortia a la llum una notícia que agafava a contrapeu les escoles cooperatives i concertades de la zona de Cas Capiscol. El tinent de batle d'Urbanisme a Cort, Jesús Valls, anunciava en un ple consistorial la intenció de cedir a l'escola San Alfonso de Ligorio uns solars municipals situats en aquest barri palmesà perquè l'edifici actual —ubicat al centre antic de Palma— té deficiències arquitectòniques i d'espai.

Doncs bé, ara les cooperatives d'ensenyament denuncien que s'incompleix la normativa educativa perquè «cap escola concertada ha rebut mai un solar de manera gratuïta». De fet, des dels serveis jurídics de la patronal Escola Catòlica asseguren que es tracta de «competència deslleial» perquè, a part de no haver de pagar pel terreny, s'ha cedit un solar municipal en una zona on ja hi ha cinc centres educatius més (Sant Vicent de Paül, San José de la Montaña, Aula Balear, CP Cas Capiscol i CP Felip Bauzà). Precisament, tres d'aquestes escoles són concertades i pensen que el fet d'oferir més places acadèmiques en aquella circumscripció perjudicarà els col·legis ja existents.

Per afegir encara més al banyat, les cooperatives d'ensenyament asseguren que durant la darrera mesa de concerts es va denegar una concertació a un d’aquests centres argumentant que no existien necessitats d’escolarització en aquella zona. És per això que no entenen el motiu pel qual es permet construir ara una nova escola a Cas Capiscol. Però, pendents que l'equip de govern municipal expliqui per quin motiu es donarà un tracte de favor a San Alfonso de Ligorio, les veus discrepants van augmentant. De moment, el portaveu de MÉS a l'Ajuntament de Palma, Antoni Verger, ja ha assegurat que des del seu partit critiquen la iniciativa del PP: «No es pot justificar i no té lògica». Verger també afirma que en el seu moment van demanar al tinent de batle, Jesús Valls, que retirés la proposta i que si a la propera legislatura MÉS entra a l'equip de govern de Palma «en paralitzarà la cessió».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.