algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

El GOB alerta de l'inici de la macrourbanització de Son Quint

Centenars de persones es van manifestar l'any 1998 en contra de l'aprovació del projecte d'urbanització de Son Quint. | Arxiu

El GOB ha alertat aquesta setmana que les obres de la macrourbanització de Son Quint, situada entre Son Rapinya, Son Vida i Son Muntaner, ja s'han iniciat. El projecte, un dels més criticats per l'entitat ecologista, preveu  la urbanització de gairebé 230.000m2 i la construcció de 642 habitatges en una zona densament boscosa.

El GOB recorda que la zona on la promotora Vivelba pretén materialitzar els drets d'aprofitament del Pla Parcial de Son Quint, era fins a l’any 1992 Àrea Natural d’Especial Interès i que, per tant gaudia, de la protecció de la Llei d’Espais Naturals.

Els ecologistes recorden que, aleshores, no era possible construir-hi urbanitzacions i que va ser aquell any que la normativa es va canviar, a tot Balears, per permetre l’execució de distints projectes urbanístics, com és el cas del de Son Quint

La desprotecció i l'inici del procés urbanitzador va generar entre l'any 1997 i 2001 una gran mobilització social. El grup ecologista recorda que, entre d'altres, es van recollir signatures i es van realitzar manifestacions reclamant la reclassificació d'aquests terrenys a sòl rústic.

Destrucció de l'entorn
El GOB assegura que ara, més de 15 anys després de l'inici de la tramitació, el desenvolupament d'aquesta urbanització “no té cap sentit” ni respon “a una necessitat social” ni vertebradora de la ciutat. Segons afirmen, la materialització de la urbanització implicarà “la transformació, degradació i destrucció d’una zona de característiques naturals i rurals molt ben conservades fins ara”.

Els ecologistes, a més, consideren que el projecte implicarà “la destrucció física de masses de vegetació natural (garriga d’ullastre i pinar)” i “la pèrdua de qualitat paisatgística fruit de la construcció d’edificacions, vials i aparcaments a una zona de notable interès rural i ambiental”.

El grup ornitològic, finalment, reitera que la construcció de la urbanització implicarà “pèrdues ambientals i paisatgístiques greus” així com un augment de la saturació urbanística. És per aquest motiu que reclamen a l'Ajuntament de Palma que reclassifiqui aquest espai a sòl rústic per tal de protegir íntegrament la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorca DISNEY, fa mes de 10 anys

I el golf de Son Sardina que impulsa en Grande?

Valoració:1menosmas
Per GOB=Politicos, fa mes de 10 anys

Con lo verdaderamente importante, como las prospecciones en Ibiza, ni se os oye.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente