algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Isern no dóna suport a l'ampliació del Club Marítim del Molinar

Els veïns, contraris a l'ampliació, durant la presentació de la campanya "Al Molinar, port petit". | M.A. CA

El batle de Palma, Mateo Isern, ha anunciat aquest dijous que no dóna suport a l’actual projecte d’ampliació del Club Marítim del Molinar, que no compta amb el consens dels veïns d’aquesta barriada.

Durant l’acte de presentació de la Diada Ciclista, Isern ha afirmat que, aquest projecte “té una escala desproporcionada i els promotors haurien de redimensionar la seva proposta a una escala més idònia per a les proporcions paisatgístiques del Molinar”. Ja des del primer moment en què els promotors varen presentar el projecte a l’Ajuntament, el batle va condicionar el seu suport a què hi hagués un ample consens veïnal i social.

En aquest sentit, el batle ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als veïns del Molinar. L’ampliació d’aquest club segons ha afirmat Isern, “ha de tenir en compte el caràcter tradicional, la idiosincràsia singular i l’encant d’aquesta popular barriada marinera, que li atorguen uns valors paisatgístics únics”, als quals “Palma no pot ni vol renunciar”.

El batle ha volgut agrair la “iniciativa dels qui proposen inversions d’infraestructures per millorar la ciutat sense cap cost per a les arques municipals”, i ha valorat molt positivament que els promotors siguin els mateixos socis del Club. En aquest sentit, el batle s’ha mostrat favorable a una reforma que millori el Club Marítim del Molinar, i considera positiu que es mantengui a mans dels socis del club nàutic més antic de les Balears.

El batle ha recordat que l’aprovació d’aquest projecte no depèn en darrera instància de la voluntat de l’Ajuntament, perquè la competència en aquesta matèria correspon a Ports de l’Estat, del Ministeri de Foment.

El procés
L’Autoritat Portuària de Balears, que està duent a terme la seva tramitació ha de demanar a l’Ajuntament un informe tècnic, que té caràcter preceptiu però no vinculant relatiu a Medi Ambient. També han d’emetre els seus informes tècnics el Consell de Mallorca, la Comissió Balear de Medi Ambient del Govern Balear i Demarcació de Costes.

A més, Isern ha explicat que una reforma del port seria positiva per a Palma, no només perquè el Molinar comptaria amb instal·lacions més modernes, sinó també perquè en l'àmbit de traçat urbà una reforma permetria donar continuïtat al passeig del Molinar, que s’estreny en aquest punt, i milloraria el trànsit i la mobilitat a peu o en bicicleta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.