algo de nubes
  • Màx: 15.55°
  • Mín: 7.61°
15°

MÉS per Palma consulta a la ciutadania sobre l'ampliació del Club Marítim del Molinar

2731
Els representants de MÉS per Palma amb les urnes habilitades dissabte al Molinar. | MÉS per Palma

MÉS per Palma realitzà dissabte una consulta simbòlica a la ciutadania per demanar el seu parer sobre el macroprojecte d'ampliació del Club Marítim del Molinar. Els ecosobiranistes van instal·lar una tauleta informativa amb dues urnes on els veïns i veïnes de la barriada dipositaren el seu vot a favor o en contra. Segons la coalició, l'oposició al megaprojecte va ser “acaplaradora”.

Encara que la votació va ser simbòlica, la coalició demana que l'Ajuntament faci una consulta real als veïns i veïnes. Antoni Verger, portaveu del grup municipal, assegurà que aquest projecte “és faraònic i inconcebible, ja que multiplica un 730% l'actual superfície del port. Passaria d'ocupar 9.991 m² a 73.343 m²”.

Verger assegurà que l'ampliació “suposaria també l’augment de vehicles a la zona i un corresponent problema de mobilitat, així com una gran pressió pel barri pel que fa a noves edificacions i canvis d’usos de local”. El portaveu remarcà, a més, que el projecte “sacrifica l'interès general i la qualitat de vida al Molinar i de la ciutat en favor dels guanys d'uns pocs inversors amb el negoci dels amarratges”.

La coalició també recordà que ARCA, GOB, Confraria de pescadors i els veïnats del barri ja s'han posicionat en contra d'aquest megaprojecte. En aquest sentit, asseguren que l'ampliació del Club Marítim del Molinar, el més antic de Mallorca, fundat al 1917, és “desproporcionada i agressiva” i que pot acabar “amb la tranquil·litat del barri” i suposar un “greu impacte mediambiental” que trenqui amb l’entorn del paisatge urbà i marítim. És per aquesta raó que reclamen la “paralització immediata” del projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.