algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

El PSIB qualifica l'ordenança cívica de Cort de “repressió ciutadana”

El grup municipal del PSIB-PSOE a l'Ajuntament de Palma qualifica l'ordenança cívica de Cort com “una passa més en l'aplicació a Palma de la marca PP= repressió ciutadana”. Els socialistes, que critiquen que l'equip de govern ha rebutjat les esmenes a la totalitat presentades per l'oposició, consideren que la normativa “pretén retallar llibertats i té afany recaptatori”.

José Hila, regidor socialista a Cort, considera que la normativa només té com a objectiu “prohibir, reprimir, perseguir i recaptar”. “No és una ordenança cívica, és una ordenança de repressió ciutadana, que retalla les llibertats i té afany recaptatori”, reiterà Hila durant el debat a la comissió municipal de Serveis a la Ciutadania.

Els socialistes asseguren que el text aprovat demostra “el caràcter policial de l’ordenança mal nomenada cívica, que es tramita al mateix temps que el govern del PP suprimeix els mediadors de convivència que des de 2005 treballaven als barris de Palma i també al mateix temps que l’equip d’Isern dóna suport a la Llei de seguretat ciutadana que tramita el govern Rajoy, en contra de les llibertats públiques”.

Hila qualifica l’ordenança cívica com “un atac a les llibertats i un graó més en l’aplicació a Palma de la marca PP, que és el mateix que dir, repressió ciutadana”. El grup municipal socialista ha presentat una esmena a la totalitat de l’ordenança i una esmena de modificació, addició i supressió de 32 punts. En concret, els socialistes han demanat, entre d’altres, la supressió dels articles amb els quals es pretén prohibir i perseguir la mendicitat, la prostitució, als músics i artistes de carrer, i aquelles concentracions de dues o més persones que puguin causar alguna molèstia.

Els socialistes han destacat que el mateix informe dels serveis jurídics adverteix que “la nombrosa regulació de comportaments i situacions duu aparellat el possible solapament de diferents ordenances municipals, (...) donant-se la paradoxa de què, les mateixes circumstàncies i comportaments puguin donar lloc a sancions més o manco beneficioses per a un mateix comportament”. El mateix informe jurídic, l’únic que avala l’ordenança, apunta que “la possible entrada en vigor d’una norma nova, la Llei d Seguretat Ciutadana, que pogués afectar diferents comportaments i sancions de la present, com sembla ser matèries de prostitució, mendicitat” i altres.

Mediadors de convivència
El Grup municipal socialista també ha denunciat que l'Ajuntament ha acomiadat els set mediadors de convivència que treballaven als barris de Palma. “El govern Isern uneix en un mateix acord la reforma laboral i la reforma local per retallar serveis menyspreant als col·lectius més desfavorits” critica Guadalupe Pulido, regidora socialista
Pulido considera que l’acomiadament suposa “la pràctica la desaparició del programa municipal de convivència, que s’afegeix a la supressió dels educadors de carrer, dels orientadors laborals i de la resta de retallades que el govern Isern ha infligit als col·lectius més vulnerables”. “Estem davant el desmantellament dels serveis socials municipals” afegí la regidora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.