algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
17°

Menys xofers i més directius a l'EMT

Un autobus d'EMT a la cotxera. | ULTIMA HORA

El Grup Municipal PSIB-PSOE ha denunciat avui que el govern de Mateu Isern està substituint els xofers de l’Entitat Municipal de Transport (EMT) per càrrecs directius. El regidor socialista, José Hila, ha “destapat l’existència d’un procés de selecció de personal directiu, en concret d’un nou cap de manteniment de l’empresa municipal, a través d’una consultora, incomplint el Codi de Bon Govern aprovat per l’Ajuntament de Palma el passat mes de febrer”, recorden els socialistes.

“És reprovable que mentre l’EMT ha perdut una vintena de xofers i personal base, augmentin els càrrecs de confiança, l’elecció del quals es fa incomplint els acords plenaris de transparència i igualtat d’oportunitats”, lamenta Hila.

En els dos darrers anys, el govern del PP a Palma ha anat eliminant xofers i altra personal base a l’Empresa Municipal de Transports (EMT), i només s’ha contractat o substituït el personal directiu –que amb aquesta darrera sumarà 4 noves incorporacions de directius-, tot i la disminució de línies, de freqüències, passatgers i personal.

Segons el codi de bon govern de l’Ajuntament de Palma, aprovat per unanimitat el passat mes de febrer, acordava al punt sisè que la selecció de personal adscrit a organismes autònoms i empreses públiques es faci amb participació de la regidoria competent en recursos humans, respectant els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat. A més a més, Hila recorda també que el darrer punt del codi considera que “la no execució per manca de voluntat política serà considerada com un greu incompliment des de la perspectiva del bon govern local”.

Un incompliment que surt més car
El regidor del PSIB-PSOE ha denunciat també que la decisió de contractar personal a través d’empreses externes té un cost més elevat per a l’EMT del que suposaria la contractació directa. En aquest sentit, Hila explica que l’EMT ha pagat el doble a una empresa de treball temporal (ETT) per la contractació durant 5 mesos i mig d’un treballador d’atenció al públic, del que suposaria la contractació directa. En total, l’EMT ha pagat 25.468 euros, el doble del que costaria contractar directament un treballador per part de l’empresa. Els socialistes ja varen denunciar la utilització d’una ETT incomplint el codi de bon govern, un incompliment que a més a més surt molt car per als comptes de l’empresa, segons manifesta el regidor del PSIB-PSOE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 10 anys

El que passa a la EMT es un escàndol. Jo en soc usuari des de fa 3 anys, i de cada vegada la cosa va a pitjor: menys freqüències, més gent dins el busos, conductors més emprenyats per les pitjors condicions laborals, etc... Aquests darrers mesos, hi havia tanta gent dins el busos de les linees de la Platja de Palma, que el conductor no podia ni mirar pel retrovisor....

Amb el que cobraran aquests 4 ganduls directius enxufats, es podria pagar la nòmina de la vintena de personal (conductors i personal base), que sí fan feina i donen servei.

Això sí, mentres els usuaris anam ben apretats. Aquests directius ben amples dins el cotxe oficial. Els meus doblers en vers d'anar a donar un servei public, van a omplir la butxeca d'aquests poques vergonyes.

Ahh! A més, les assegurances dels busos també es varen externalitzar, i quina casualitat! el concurs el va guanyar l'empresa que dirigeix la dona del director de la EMT.... patètic!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente