algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cort rectifica i editarà l'any que ve els contes censurats

20212
L'acte de censura als contes infantils ha estat qualificat de "malentès" per part de l'Ajuntament. | sylvana raschke

L'equip de govern de Cort ha rectificat i editarà els contes censurats en el Recull de Literatura Jove de 2014. Els contes que el consistori palmesà s'havia negat a editar tenien com a temes els Països Catalans, la crisi i la violència. Des de l'Ajuntament, l'acte de censura ha estat qualificat de "malentès".

El regidor de MÉS Antoni Noguera, qui denuncià els fets, ha mostrat la seva satisfacció per la rectificació. Segons Noguera, "aquest fet demostra que és clau la tasca de control al govern per vigilar que el PP no digui a terme accions antidemocràtiques i antipedagògiques com aquesta". "Continuarem vetllant pel dret a la llibertat d'expressió dels alumnes i professors de l'escola pública", ha afegit el regidor.

Malgrat que la Regidoria d'Educació assenyalà inicialment que els relats no s'ajustaven a les temàtiques exigides pel Recull de Literatura Jove 2013, les bases no indicaven cap requisit referent als temes sobres els quals s'havia d'escriure.

"En el cas del relat breu heu de fer un text no superior a un full. I en el cas de microrrelat, l'extensió màxima són 10 línies", assenyalaven les bases.

Mai no ha existit cap criteri tècnic requerit que justifiqués l'exclusió dels contes censurats de l'edició del recull dels relats escolars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per hota, fa mes de 10 anys

Tot p
Sigue ler el catala. En tota Catalunya no trobarien ni la meitat de apostols del catala que aqui a Balears. Es increible.

Valoració:-2menosmas
Per Concís, fa mes de 10 anys

Entesos. Teniu raó. Ben rectificat, però els contes han de sortir enguany, no misses dites.

Valoració:1menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 10 anys

La crisis y la violencia son reales, pero los PaÍses Catalanes son un invento del profesorado catalanista.No hay que manipular a los nenes.Los pobrecillos ya van bien servidos con la cantidad de animaladas que les van inculcando.

Valoració:0menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 10 anys

Si han de rectificar, que ho facin ara, no l'any que ve.

Valoració:8menosmas
Per Jo en vull!, fa mes de 10 anys

Contes censurats?. On els vènen?.

Valoració:0menosmas
Per Nonono, fa mes de 10 anys

De ben rectificat res de res. El contes s'haurien de publicar aquest any.

Valoració:2menosmas
Per Concísx, fa mes de 10 anys

Ben rectificat.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente