nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

L’empresa instal·ladora de la recollida pneumàtica carrega contra la gestió d’Emaya

Envac Iberia detecta “problemes greus” d’operativitat i diu que el sistema és recuperable per menys de 500.000 €

22574
Bústies de la recollida pneumàtica, amb el fems escampat per devora. | ARCHIVO

La companyia que va instal·lar el sistema pneumàtic de recollida d'escombraries al centre històric de Palma, Envac Iberia, té ben clar que es pot posar en servei per un cost inferior a 500.000 euros anuals, una xifra "tres vegades menor que l'import d'explotació i manteniment que assumeix en l'actualitat Emaya".

L'empresa donà ahir la cara, dies després que Cort anunciàs la suspensió definitiva de la recollida. Ho va fer a través d'un comunicat en el qual no escatimà retrets cap a la gestió realitzada per Emaya. Segons explica, en els vuit anys en què l'empresa municipal ha operat en solitari el sistema, s'ha ofert a brindar-li "suport tècnic preventiu sobre la seva operació i manteniment", que sempre ha rebutjat. En aquest sentit, Envac assegura que, després que Emaya suspengués la recollida pneumàtica el maig de 2012, Envac en va realitzar una auditoria tècnica i, posteriorment, va mantenir reunions i converses amb l'empresa pública per "prestar-li assessorament tècnic".

L'empresa que instal·là el sistema assenyala que, "a tothora", va complir "escrupolosament" amb els requeriments tècnics del projecte aprovat per Emaya i que la direcció tècnica de les obres va recaure en els tècnics de l'empresa municipal. "Emaya es va fer càrrec de l'operació del sistema a partir de 2004 i en tot aquest temps ha rebutjat els diferents oferiments d'Envac per deixar-li el seu servei d'assessorament tècnic", lamenta. Per tot això, ha encarregat un nou informe tècnic, a una entitat independent, per verificar els resultats que apunten que existeixen "problemes greus d'operació", els quals han provocat l'acumulació de residus en les canonades.

Emaya, per part seva, demanà a Envac Iberia que "aclareixi la seva oferta" sobre possible reparació del sistema "per evitar confondre els ciutadans". L'empresa municipal també diu que esgotarà "totes les vies" per protegir l'interès general.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ianekin, fa mes de 11 anys

Tanmateix aquest sistema és un sistema d'autopistes de brutor i cucaratxes per davall terra. Mai m'ha convençut gaire soterrar la merda perquè no es vegi.

Valoració:-5menosmas
Per quina barra!, fa mes de 11 anys

I és clar que surt més car tot lo que fa Emaya, perquè ha de pagar i mantenir tots els amigues d'UM.

Valoració:-5menosmas
Per Quina ideeeeaaaaaa més booooonaaaaaaa!, fa mes de 11 anys

Viva la externalització dels serveis públics!. És que resulten son moooooolt més barats i eficieeeeenntss!.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente