algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Càrites Mallorca creu que la taxa als immigrants «suposa l'inici d'una dualització del sistema sanitari

24904
Imatge d'arxiu | ULTIMA HORA

Càrites Mallorca creu que el pagament de 710 euros anuals als immigrants il·legals per tenir accés a la sanitat pública, «és una dualització del sistema sanitari, que suposa oferir als ciutadans una cobertura diferent segons el grup de població al que es pertany».

En aquest sentit, ha recalcat que creuen que «s'estan posant les bases perquè sorgeixi un sistema estatal paral·lel de beneficència per a les persones més vulnerables».

«Crida l'atenció» que aquesta decisió «estigui presa sense la deguda reflexió que permeti l'avaluació de l'impacte sobre el sistema de garanties de drets en el qual se sustenta la nostra societat», ha asseverat l'entitat en un comunicat.

A més, ha destacat que tampoc es tingui en compte «la seva repercussió sobre els ciutadans més febles als quals també l'Estat ha de garantir els seus drets fonamentals, ja que afecta a un canvi de model», que al seu judici, «desprotegeix en major grau a les persones més vulnerables».

Des de l'entitat han assegurat que l'exclusió del sistema sanitari de les persones immigrants en situació irregular «afegirà un sofriment molt sever a un col·lectiu especialment vulnerable i molt present en l'acció diària de Càrites, que no pot ser sacrificat amb l'argument de l'eficiència».

Per Càrites, l'increment de la irregularitat «sobrevinguda per la falta d'ocupació i la dificultat en la renovació d'autoritzacions» fa que el col·lectiu de persones en aquesta situació «creixi cada dia».

Sobre aquest tema, ha asseverat que «en lloc d'afavorir l'articulació d'una societat d'acolliment, integrada i diversa, aquestes mesures alimenten un discurs reduccionista i ple de riscos».

Per això, aquestes mesures fan que «les persones immigrants que conviuen i formen part de les nostres comunitats siguin les responsables de la deterioració socioeconòmica actual, en comptes de considerar que són les primeres i principals víctimes del mateix».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per manel, fa mes de 12 anys

Un catalanet.

Valoració:0menosmas
Per Un, fa mes de 12 anys

Jo també.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente