algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Preacord per aturar la vaga a l’EMT

Els treballadors volen que el batle es comprometi a no sorprendre’ls amb més retallades el setembre

"Anam arribant a enteses, però reclamam que el batle les ratifiqui", va declarar ahir el representant dels treballadors a l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma, Andrés Rodríguez. De moment, doncs, no es desconvoquen les vagues previstes per a aquest agost -de fet, ahir hi hagué protestes-, però tot indica que el conflicte se solucionarà.

Tant Rodríguez, president del comitè d'empresa, com fonts municipals asseguraren que s'han redactat documents amb els acords entre la direcció i els representants dels empleats. De fet, dijous negociaren des de les vuit del matí fins a les nou del vespre i ahir s'hi estigueren fins prop de les cinc de l'horabaixa. En aquests documents, s'hi plasmen les exigències del Govern espanyol a tots els treballadors públics, com l'augment de la jornada laboral de 35 hores setmanals a 37,5 i l'eliminació de la paga de Nadal o, el que és el mateix, la retallada d'un 7,14% del sou anual.

Rodríguez va explicar que els treballadors han acceptat certa flexibilitat en els horaris laborals: treballar més estona alguns dies -fent vuit hores com a màxim- i recuperar-la més endavant. Això, segons el comitè, pot significar un estalvi molt important per a l'empresa, perquè eliminaria la necessitat que es facin i es paguin hores extra.

El batle

El comitè d'empresa entén que amb aquestes mesures ja cobriran tot allò que reclama l'Estat, però també els ajusts per als empleats públics que ha aprovat el Govern balear. És precisament per això que Rodríguez reclama la intervenció del batle, Mateu Isern.

El president del comitè explicava ahir que volen evitar que quan s'acabi l'estiu, al setembre, els sorprenguin dient-los que els han de fer més retallades, perquè així ho determina el decret del Govern; pretén que el batle es comprometi i ratifiqui els acords que s'han anat fent amb la direcció de l'empresa, de manera que més tard no pugui reclamar-los res més.

En els documents que han anat tancant la direcció de l'EMT i els representants dels treballadors, també hi ha més acords, com la regularització de la situació laboral d'una quarantena de treballadors o que si els conductors han de fer cap curs de formació això es faci dins la jornada laboral i no en el temps lliure.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.