algo de nubes
  • Màx: 16.3°
  • Mín: 7.61°
16°

BiciPalma deixarà de ser gratuït al febrer i es pagaran 30 euros anuals

Mobilitat calcula que només un de cada quatre dels usuaris actuals (20.000) voldrà fer-se abonat de pagament, però manté que la gratuïtat d’ara no és viable, perquè ha de menester ingressos

121816
El regidor Vallejo assegura que, si ni hi ha doblers, seran "imaginatius". | ULTIMA HORA

La viabilitat de BiciPalma, un servei gratuït d'ençà que s'estrenà, l'abril d'enguany, implica fer pagar els usuaris un abonament anual de preu reduït. Aquesta és l'anàlisi que en fa el regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, a fi de mantenir i fins i tot d'enfortir el servei. La decisió està presa: els ciutadans que vulguin emprar les bicicletes hauran de fer-se un abonament del servei, que serà de caràcter anual i costarà entorn de 30 euros.

L'obligatorietat de pagar pel servei començarà al voltant del mes de febrer. Tanmateix, Mobilitat no frisa per iniciar-ne els cobraments (tot i que reconeix que ha de menester nous ingressos), sinó que passa pena que els usuaris donin l'esquena al servei si no és gratuït. Actualment, BiciPalma disposa de 20.500 usuaris registrats. Tanmateix, la Regidoria calcula que sols un de cada quatre usuaris s'abonaran a la xarxa, i això, sent optimistes. Això no obstant, el servei no desapareixerà, tot i que no s'assoleixin els 5.000 abonats de pagament.

Desaparèixer? Sembla agosarat, però no seria el primer pic que passàs. A Terrassa, per exemple, muntaren un sistema de bicicletes de lloguer similar del de Palma. Inicialment, era gratuït i arribaren als 7.237 usuaris. Però quan hi estipularen un abonament de 25 euros, només 98 persones s'hi apuntaren. L'Ajuntament acabà tancant el servei, a causa dels elevats costos de manteniment d'una xarxa per a només 98 persones.

BiciPalma, però, no camina per aquest carril. I és que 20.000 usuaris és una xifra considerable. Tot i així, el regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, reconeix que més de 10.000 usuaris del servei no han agafat mai una bicicleta de la xarxa! Un exemple, per tant, de la tendència a donar-se d'alta a serveis que siguin gratuïts, independentment del contingut. Mobilitat, però, és optimista: "BiciPalma funciona molt bé. Si no hi ha doblers, serem imaginatius!", conclou Vallejo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Ès necessari establir abans una velocitat màxima urbana de
almanco 25 km/hora.
Se pot suprimir els carrils bicis urbans i establir uns carrils de via lenta,
amb una velocitat màxima de 25 km/hora, per exemple les avengudes
podrien tenir carrils per vehicles lents.

Valoració:-1menosmas
Per Foraviler, fa mes de 12 anys

Bé, no està del tot malament, s'ha de reconèixer que en el context actual es fa molt difícil mantenir aquest sistema de forma gratuïta i 30 euros a l'any no mata.
Ara bé, el que sí fa falta es una bona xarxa de carrils-bici, cosa que va ser el primer que es van carregar

Valoració:5menosmas
Per balears, fa mes de 12 anys

Em sembla un preu que tampoc és excessiu, això si, sempre i quan un en sigui usuari habitual. En qualsevol cas les bicis requereixen manteniment, i és lògic que alguna cosa s'hagi de pagar. Si calcualu a quan surt 30€ entre 365 dies l'any, son 8 cèntims per dia. No és tant. A més, la quota solventarà un dels problemes que tenia ara, la saturació i que gent que no tenia cura de les bicis, les agafi.

Valoració:2menosmas
Per Pep, fa mes de 12 anys

Amb tres anys (90 euros) et pots comprar un bitxi guapa de segona mà a Deixalles o mercats tipus Consell.
No sé si és un preu una mica elevat.
Però sa mesura em sembla bé, el que em sembla estrany és que al primer comentari li hagueu posat tants de negatius quan la resta de comentaris segueixen dins la mateixa sintonia.
És normal que no sigui gratuït. A cap ciutat del món ho és.
El tema és si faran més carrils bitxi. perquè pareix que malgrat la mala premsa que va tenir, és un transport a l'alça.

Valoració:2menosmas
Per disconforme, fa mes de 12 anys

A mi em sembla bé que es cobri una quota anual. Potser 30 euros són massa, han fet llarg. El que més grau em sap és que els cobri l'ajuntament de palmademallorca del pp.

Valoració:7menosmas
Per Transport públic per a tothom !, fa mes de 12 anys

Està clar que tot servei té un cost, a mi no em sembla malament que es faci pagar aquesta quantitat. Em sembla adequada. Si el servei s'ampliés seria una gran notícia, ja que crec que a Palma sobren cotxes.

Valoració:6menosmas
Per Xesc, fa mes de 12 anys

Em pareix beníssim que es faci de pagament aquest servei, però 30 euros annuals és un cost EXIGERADAMENT elevat.

Valoració:14menosmas
Per Joan Socias, fa mes de 12 anys

Molt ben fet, ja era hora.

Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente