cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Acord entre Imfof i SOIB per contractar 718 aturats de llarga durada

Eberhard Grosske ha explicat que els beneficiaris rebran una formació complementària durant quatre mesos a mitja jornada

L'Institut Municipal de Formació, Ocupació i Foment de Palma (Imfof) i el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) han arribat a un acord, aprovat aquest dimecres en Junta de Govern, pel qual es contractarà 718 aturats de llarga durada que percebran un salari de l'entorn de 1.000 euros. Per a això, l'administració autonòmica destinarà un pressupost de 4,9 milions d'euros, procedents de fons estatals, i el consistori invertirà 149.000 euros. El president de l'Imfof, Eberhard Grosske, ha explicat en roda de premsa que els treballadors seran contractats per un període de sis mesos i rebran formació complementària durant quatre mesos a mitja jornada. Així, en els dos últims mesos de contracte, els beneficiaris d'aquest programa començaran a treballar a temps complet.

A més, Grosske ha assegurat que aquest dijous l'Ajuntament contractarà 15 tècnics que dirigiran els diferents projectes. Així, segons ha assenyalat, el 23 de maig s'incorporaran 356 persones al programa i el 20 de juny arribaran 346 treballadors més. En aquest sentit, el regidor de Benestar Social de l'Ajuntament ha assenyalat que els contractats són demandants d'ocupació en el SOIB i hi ha dos perfils prioritaris: majors de 45 anys parats de llarga durada i menors de 45 en la mateixa situació però amb càrregues familiars.

Grosske ha explicat que les persones que seran contractades han estat elegides en comissió mixta amb el SOIB i l'Imfof. Així mateix, el tinent d'alcalde s'ha mostrat satisfet que la sol·licitud que en el seu moment aquest organisme va presentar al SOIB hagi estat acceptada i que s'hagi reconegut "la importància dels problemes de l'atur de llarga durada a Palma". D'aquesta manera, Grosske ha subratllat "l'esforç" realitzat pel personal de l'Imfof, ja que les 718 persones que s'incorporaran a les tasques municipals suposen "quatre vegades més contractes que el 2010 i deu vegades més que el 2008". Per a Grosske, es tracta d'un "salt qualitatiu molt gran".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jarc, fa mes de 12 anys

El que han de fer amb l'Imfof és suprimir-lo!

Valoració:12menosmas
Per elisa, fa mes de 12 anys

tendreu en compte els joves mallorquins?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente