algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Dos mil nous usuaris podran utilitzar el Bicipalma a partir d'avui

Aquest increment no suposarà cap augment al parc de bicicletes, segons ha confirmat Cort

Un total de 2.000 nous usuaris podran utilitzar el servei de Bicipalma a partir d'aquest dilluns dia 2 de maig, de manera que la llista d'espera d'aquesta prestació oferta per l'Ajuntament de la capital es reduirà a les 6.500 persones i el nombre de ciutadans que podran realitzar els seus desplaçaments mitjançant la bicicleta pública n'ascendirà 7.000. Aquests nous usuaris procedeixen, per tant, de la llista d'espera i accediran al servei segons l'ordre en el qual es van apuntar. No obstant això, aquest increment en el nombre de persones no suposarà cap augment al parc de bicicletes, segons han confirmat fonts del consistori.

Bicipalma funciona en proves des del passat 28 de març, quan es va obrir inicialment a 5.000 usuaris. Aquestes 2.000 persones rebran un correu electrònic que els informarà que ja formen part del sistema, sense necessitat de realitzar cap nou tràmit. El servei és un sistema de bicicleta pública que posa a disposició de la ciutadans residents a Palma un grup de bicicletes perquè les utilitzin en els seus desplaçaments per la ciutat. No obstant això, no es tracta d'un sistema públic de lloguer de bicicletes per a ús turístic o recreatiu, ha incidit Cort en un comunicat.

Fins a finals del present any Bicipalma funcionarà en proves i, per tant, les dues primeres hores seran gratuïtes. En el cas que aquest termini de temps s'excedeixi, el gestor de Bicipalma tindrà la facultat de bloquejar de la targeta ciutadana la utilització del servei com una mesura cautelar. Per això, es recomana que el període d'utilització de la bicicleta sigui inferior a 30 minuts per garantir el bon funcionament. A més, durant el període de proves els usuaris no hauran d'abonar cap quota.

Bicipalma és operatiu els 365 dies de l'any. De dilluns a dijous, diumenges i dies festius el seu horari són de 07.00 a 22.00 hores, mentre que el dels divendres i dissabtes són de 07.00 a 00.00 hores. Actualment, hi ha 28 estacions repartides per diferents zones de la capital amb 470 ancoratges, així com 336 bicicletes amb els mateixos colors que l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) -blau, blanc i verd-.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.