cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

Rodríguez té “cobertes totes les aspiracions” però no es descarta

El president del PP de Palma lloa la feina feta amb el programa electoral que presentarà avui i diu que just amb això ja està “pagat de tot”. Alhora, recorda la força de la junta de Ciutat dins el partit

43444
Rodríguez, amb el dossier del programa que es presenta avui mateix. | JOAN TORRES

El president del Partit Popular de Palma, José María Rodríguez, va dir ahir que, amb la feina feta per més de mil militants per al programa electoral per Ciutat, ja té "cobertes totes les aspiracions". Ho va afirmar quan li van preguntar si era veritat que la direcció del partit li havia dit que no en seria candidat. Tot i que no va respondre directament, va afegir que amb l'esforç per fer el programa -que es presenta avui al vespre en una convenció- ja està "pagat de tot". De tota manera, el dirigent popular tampoc no es va arribar a descartar com a aspirant a la batlia de Palma. Tan sols va dir que, fet i presentat el programa, demà s'obria el debat del candidat i que això no es resoldria en pocs dies.

Sigui com sigui, la convenció per presentar el recull de propostes als afiliats serà un bon termòmetre per mesurar el suport que té el president del PP de Palma entre els militants. Rodríguez mateix va negar ahir que l'acte hagi de ser cap demostració de força, "sota cap concepte", va dir. Però, a la vegada, Rodríguez, que té l'oposició frontal de Bauzá per ser el candidat a la batlia, va deixar clar el seu pes dins el partit: "Jo no he de fer cap demostració de força, crec que tots vostès saben molt bé qui és qui dins el PP i qui hi té més força. Nosaltres, tan sols a la junta territorial de Palma, tenim més afiliats que qualsevol altra formació política de les Illes Balears". Tot seguit va afirmar que això no volia dir que menyspreassin ningú, perquè les eleccions "es guanyen amb els militants i també amb els que voten".

Unitat

És amb el pes d'aquest poder que té Rodríguez com a president de la junta territorial de Palma que, oficialment, s'obrirà demà el debat sobre el candidat. El dirigent popular qualificà ahir aquesta discussió de "molt important", perquè "no es pot decebre cap dels 5.500 afiliats". Amb tot, va insistir en un partit sense fissures. Va dir que la convenció d'avui ha de ser per "donar un missatge a la societat" i deixar clar que el PP és "l'única alternativa a l'actual desgovern". Per aconseguir-ho, vol mostrar "un partit fort, amb impuls, unitat i projecte". Si s'enfrontàs obertament a Bauzá per ser candidat, aquesta unitat quedaria qüestionada, tal com ja va passar amb els enfrontaments interns que hi va haver arran de l'elecció de Maria Salom per encapçalar la cursa electoral al Consell de Mallorca

Un altre dels noms que ha sonat en aquests mesos que s'arrossega la incògnita sobre el candidat del PP és el de Gari Duran, que just ahir era asseguda a la dreta de Rodríguez perquè ha coordinat les tasques per fer el programa electoral, conjuntament amb Óscar Fidalgo i Mateo Isern. Quan els periodistes li preguntaren sobre la qüestió del candidat, Duran va dir que veuria Rodríguez com un aspirant "excel·lent", perquè el document que es presenta avui ha estat possible gràcies a ell, que havia impulsat el partit per renovar-se. Duran, però, tampoc no es va banyar i va reconèixer que qualsevol dels membres de la junta territorial del PP de Palma -incloent-s'hi ella- està "capacitat per ocupar els llocs de responsabilitat que suposi el govern d'aquesta ciutat, ja sigui al capdavant o en llocs intermedis".

Promeses: esbucar Gesa i fer una biblioteca al Lluís Sitjar

El programa del PP per Ciutat duu per nom Despierta Palma i es presenta avui a les set de l'horabaixa. Ahir, José María Rodríguez no en va voler avançar gaires detalls, però sí que va explicar-ne alguns de significatius. D'entrada, ja va dir que si el PP governa a Cort esbucarà l'edifici de Gesa per fer-hi una zona verda i tancarà un acord amb els propietaris del Lluís Sitjar per aixecar-hi la biblioteca pública més gran de la ciutat i una zona esportiva. El document que aplega les propostes dels populars, que es farà públic en una convenció a l'hotel Meliá Victoria, destaca la importància d'arribar a un acord amb els propietaris de l'estadi en desús. "Són hereus dels pioners que als anys quaranta dedicaren els seus doblers a fer la instal·lació esportiva de referència a Mallorca i a Balears", va afirmar ahir Rodríguez. Tot seguit, però, va dir que l'actual equip de govern de Cort els havia "demonitzat" en declarar l'estadi en ruïna i no hi havia volgut pactar. Ell va prometre que ho farien.

Pel que fa a l'antiga seu de Gesa, Rodríguez va dir que la Llei de capitalitat de Palma permet eliminar la qualificació de Bé d'Interès Cultural (BIC) de l'edifici, de manera que es podrà tomar. A més a més, Rodríguez va avançar algunes de les altres propostes que inclou el programa. Així, va dir que, si guanyaven les eleccions, volien aprimar l'Administració municipal i reduir-ne un 25% el nombre d'alts càrrecs i de llocs de confiança. Així mateix, va declarar que es fusionarien algunes empreses públiques i analitzarien la trama d'instituts públics de Cort, creada "en un moment d'expansió econòmica".

Arran de les preguntes dels periodistes, el dirigent popular va assegurar que acabarien les obres del palau de congressos, encara que no va especificar com ho farien. Tan sols va dir que si accedien al govern municipal hi farien una auditoria per saber quina era la situació i que després la farien pública. D'una altra banda, pel que fa a la cultura, Rodríguez va assenyalar que es faria el "quadrienni Llull", del 2011 al 2015, un programa d'actes en col·laboració amb el Consell i el Govern per commemorar el 700è aniversari de la mort de Ramon Llull.
El nom del programa fa referència a la necessitat de fer "despertar" la ciutat que, segons Rodríguez, ara està dormida.

Els propietaris del Lluís Sitjar reclamen 32 milions d'euros

El president de l'associació de copropietaris del Lluís Sitjar, Joan Aguiló, va dir ahir que qualsevol acord amb l'Ajuntament de Palma per vendre l'antic estadi s'ha d'acostar a la valoració econòmica que en va fer el Govern, 32 milions d'euros. Aguiló va reaccionar així a l'afirmació de Rodríguez que si el PP guanya negociarà amb els propietaris dels terrenys per arribar a un acord. Va reconèixer que ja havia parlat amb el dirigent popular i que tenen una relació "cordial", perquè Rodríguez vol arribar a un acord. També va dir que es podien estudiar permutes però que no li sembla correcte que es doni per fet que cal esbucar.

Tomar Gesa implica dir adéu al parc i poder edificar a la façana

La catalogació de Gesa permeté aturar el projecte de pisos de luxe que el PP volia fer a primera línia de la façana. La declaració de l'edifici com a BIC, el 2006, obligava Cort a modificar el PGOU en aquest sector per protegir la seu de la companyia elèctrica. Per això, la primera decisió d'Aina Calvo, el juny de 2007, fou suspendre les llicències per construir els pisos. Ho féu dins el marc legal que permetia la revisió del PGOU i que implicà un canvi d'usos com a zona verda a primera línia. Si el PP toma Gesa, primer l'hauria de descatalogar -i no és fàcil- i obriria la porta a construir-hi de nou el complex de luxe.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 13 anys

Això em recorda a la pel del Bruce Willis, aquest home és un cadàver polític però encara no se n'ha adonat

Valoració:2menosmas
Per el noi de binigarba, fa mes de 13 anys

¡ojo¡Ese político es de la vieja escuela del PP, y tiene una gran experiencia sobre las alcantarillas de las grandes obras.Ya tuvo suerte, y espero que algún día pueda ser compañero en los santos lugares de la Justicia con Matas y cia.

Valoració:25menosmas
Per Artur, fa mes de 13 anys

Ja deu estar preparant un calaix ple de Post.it's........

Valoració:5menosmas
Per Llenguerut, fa mes de 13 anys

Ja començam a amollar focs artificials!

Valoració:7menosmas
Per Miquel, fa mes de 13 anys

I amb quins doblers? No crec que estiguem per pagar milions per edificis obsolets com el Lluis Sitjar que segur que pagariem a preu de canari jove o tomar l'edifici de Gesa. Ara no es el moment de bajanades com aquestes.

Valoració:8menosmas
Per mallorquinista, fa mes de 13 anys

Enhorabona José Maria, Palma necesita un canvi ja.

Valoració:-27menosmas
Per nbv, fa mes de 13 anys

No sap quina l'ha de fer!

Valoració:9menosmas
Per A mem qui la diu més grossa, fa mes de 13 anys

Bono, ja comença el xou. Que com tothom sap és una abreviació de xourisso.

Valoració:34menosmas
Per Un d'esquerres, fa mes de 13 anys

Lamentablement crec que la proposta de Rodríguez és més progressista que la de Calvo/Grosske/Ramon i això és possible perquè ja no hi ha esquerra.

Valoració:5menosmas
Per Perelló, fa mes de 13 anys

Animalot

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente