algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

El Govern envia 15.000 euros en medicaments a Haití als damnificats pel còlera

El 80 per cent de la població viu sota el llindar de pobresa i un 75 per cent depèn de l'agricultura i la pesca

La Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració, a través de l'ONG Apotecaris Solidaris, ha enviat a Haití 15.000 euros en medicaments, sèrums i material sanitari, davant de la situació d'emergència que viu aquest país a conseqüència de l'epidèmia de còlera. Aquest material, segons ha informat aquest departament en un comunicat, servirà com recolz al treball que els professionals sanitaris de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECIB) desenvolupa a Port-au-Prince. L'equipament va partir dimecres des de Torrejón de Ardoz en una tramesa en la qual també han participat altres administracions com l'Ajuntament de Barcelona (10.000 euros), la Xunta de Galícia (8.000), la Generalitat Valenciana (6.000), la Diputació de Còrdova (6.000), o l'Agència de Cooperació d'Extremadura (10.000).

La Conselleria ha posat èmfasi que la quantitat de casos de còlera està en augment, de manera que ja existeix preocupació pels casos a la frontera a la República Dominicana i per la informació que arribi de nous malalts. A nivell local els proveïdors de material sanitari s'han esgotat, per la qual cosa es busquen proveïdors en Espanya-Europa. Actualment, es comptabilitzen 1.186 morts i 19.646 casos d'afectats. Haití és el país amb la renda per capita més baixa i compta amb més de 9 milions d'habitants. Actualment és un dels països amb més densitat de població del planeta i ocupa el lloc 150 de 177 en Índex de Desenvolupament Humà (IDH).

El 80 per cent de la seva població viu sota el llindar de pobresa i un 75 per cent depèn de l'agricultura i la pesca organitzada en explotacions petites i fràgils que només permeten la subsistència. Aquesta situació de pobresa té el seu origen en la sobreexplotació i l'erosió del terreny, conseqüència d'una intensiva i descontrolada deforestació que ha portat al país a passar del 60 per cent de densitat d'arbres l'any 1923 al 2 per cent avui en dia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Turmeda, fa mes de 13 anys

Haití és un país molt castigat, que ha sofert una depredació salvatge que ha mantingut la seva població, descendent d'esclaus que es van autoalliberar, en un estat de pobresa permanent. El percentatge de massa forestal que li resta ja ho diu tot.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente