Veïns del carrer Fàbrica reclamen el suport del Defensor del Ciutadà
Exigeixen que Cort escolti les peticions que fins ara no ha atès i se senten discriminats perquè només ha fet cas de les reivindicacions a favor del projecte dels restauradors
Un col·lectiu de veïns en contra de l'eix cívic del carrer Fàbrica han reclamat la intervenció del Defensor del Ciutadà, Miquel Lladó, perquè aconsegueixi reiniciar el diàleg amb l'Ajuntament de Palma. Els veïns insisteixen que han hagut de recórrer a aquesta opció a causa de la reiterada negativa dels responsables d'Urbanisme d'informar sobre l'ús i les activitats permeses al futur eix cívic. Tot i el compromís verbal de diàleg per part de la regidora d'Urbanime, Yolanda Garví, els residents consideren que, des que començaren les obres, a dia d'avui i a poques setmanes de la inauguració d'aquesta reforma, el diàleg no s'ha produït. Per això, asseguren que no coneixen les intencions de Cort al carrer Fàbrica i es mostren sorpresos davant la proposta dels restauradors de la zona de planificar les activitats que s'hi duran a terme sense l'opinió dels veïns i amb el consentiment de l'Ajuntament. Així mateix, estan indignats per la manca d'aplicació de la normativa sobre els establiments de restauració, instal·lació de terrasses i manca d'execució de sancions dictades pel Consistori.
El rebuig dels veïns contra l'eix de Santa Catalina es remunta al principi del projecte, quan reclamaven a l'equip de govern que s'invertissin els doblers a millorar l'asfaltatge de carrers, en l'enllumenat, en la recollida de fems, en la remodelació del mercat, en l'escoleta i en les instal·lacions esportives. Aquestes millores, segons els veïns, haurien repercutit en tot el barri, i no només al carrer Fàbrica. Entre altres arguments que fan servir, els veïns temen que aquesta zona es converteixi en una nova Llonja, amb renou, falta de seguretat i un altre punt de concentració per als practicants de la botellada.
Els residents es mostraren temorosos de les conseqüències d'eliminar el trànsit del carrer per convertir-lo en una espècie de Sindicat. El principal problema que hi veuen és que a Santa Catalina ja hi ha locals d'oci i tenen por que amb la conversió de Fàbrica hi proliferin més establiments i augmenti el renou. El projecte ha obert una bretxa entre diferents sectors de l'indret, ja que els restauradors donen suport a les obres.
També a Illes Balears
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- El primer tinent de batle de Petra va construir una bodega il·legal
- Els feixistes reaccionen histèrics contra Toni Nadal: «A Mallorca no parlam català, parlam mallorquí i espanyol»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
És imprescindible el diàleg dels representants municipals amb el veïnats, però abans cal mirar bé a qui representen aquests. Trob molt bona idea fer un eix cívic i també que s'aprengui dels errors que s'hagin pogut cometre a Blanquerna. Per cert, estic molt contenta de la rehabilitació de l'edifici i teatre de Mar i Terra. tota la vida que l'havia vist abandonat i ple de rates. Ja era hora. Una catalinera
Sangonera: un desastre es que hi hagi gent com tu que per la seva curtor es dediqui a criticar totes les iniciatives que fan la ciutat mes habitable.
Un eix cívic com el de Blanquerna? Quin desastre!
En aquest cas cal posar nom a els de sempre: un grup de veins que fan la feina bruta en el PP de J.M Rodriguez.
Que no es deixin manipular pels de sempre, o tendran un desastre com a Blanquerna; els eixos cívics com cal milloren la qualitat de vida dels ciutadans, a veure si ho entenen.