algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Cirer calla i Calvo ataca PP i UM per la corrupció

La batlessa qüestiona la veritable intenció de la moció de censura, que coincideix amb l'auditoria d'Emaya i IMFOF. Mentrestant, l'actual oposició negocia els darrers punts de l'acord

118294
Catalina Cirer i Aina Calvo. | Arxiu

Mentre que els comitès locals de PP i UM negocien els darrers serrells per acordar la moció de censura, la batlessa de Palma, Aina Calvo, deixa clara la seva posició: "PP i UM hauran de donar moltes explicacions sobre què els uneix més enllà de la corrupció", declarà ahir. Cirer, en canvi, callava. PP i UM continuen, a més, pendents de les respectives direccions per presentar la moció. La reacció de Calvo acabà aquí. Atacà PP i UM utilitzant l'arma de la corrupció que tant ha esquitxat, aquest mandat, les dues formacions que ara volen canviar el govern municipal a un any i escaig de les pròximes eleccions. "En aquesta terra vivim una conjuntura desfavorable, una situació de vulnerabilitat. Nosaltres rompérem un pacte perquè teníem indicis de delicte molt greus".

És més, Calvo va insinuar que l'oposició ha de justificar quines intencions s'amaguen darrere d'aquest front comú que, casualment, coincideix amb les auditories que l'equip de govern està fent a les empreses i instituts que controlava UM (IMFOF i Emaya). Per Calvo, l'argument que Cort està paralitzat no servirà a l'oposició per explicar a la ciutadania per què PP i UM volen "desestabilitzar" l'Ajuntament de Palma. "No és un govern ni il·legal ni paralitzat. Ningú no ens pot acusar d'inactivitat", defensà la primera edil. Alhora, reforçà la tesi que, quan una administració "sap gestionar bé", les excuses fetes per Jaume Matas sobre els sobrecostos en obres no valen. Calvo reafirmà que la veritable responabilitat política passaria per mantenir l'actual executiu a Cort. "Crec en el sentit comú de la ciutadania a un any de les eleccions", va deixar enlaire la batlessa.

Silenci

Per la seva banda, Catalina Cirer volgué mantenir el silenci. Ahir es negà a fer cap declaració sobre la possible moció de censura ni sobre que ella fos la candidata a dirigir Cort. Declinà en tot moment fer-ne cap comentari.
Júlio Martínez, el portaveu del PP a Cort, tan sols digué que Cirer havia estat la candidata més votada, amb 66.000 suports, i justificà així que fos la candidata del Partit Popular a la batlia. El silenci també s'escampà entre altres dirigents del partit. La portaveu, Aina Castillo, per exemple, indicà al migdia que de la moció ja se n'havia parlat massa i que, quan es presentàs, ja se sabria, però que encara no s'havia pres la decisió.

El PP vol Emaya i totes les empreses, a més de governar en minoria

En cas que la direcció del PP doni el vistiplau final a la moció de censura a Cort, els populars no només volen governar en minoria -amb el suport puntual dels altres partits-, sinó que també volen controlar Emaya i totes les empreses públiques. Així ho confirmà ahir el secretari general del PP de Palma, el rodriguista Àlvaro Gijón.
La regidora uemita Cristina Cerdó presideix ara Emaya, malgrat que ja no forma part de l'actual equip de govern. S'ha negat a partir-ne, tot i les peticions de la batlessa, Aina Calvo, amb qui ja fa mesos que aguanta un torcebraç per mantenir-s'hi.

Tanmateix, si vota a favor de la mesura del PP, paradoxalment, això pot facilitar que perdi la presidència de l'empresa pública. Gijón continuava ahir amb el silenci oficial de la formació sobre l'assalt a Cort, admeté que al vespre havien de fer una reunió de la junta territorial del partit, però assegurà que era per parlar del ple de dilluns. Afegí que fins que no ho ratificàs la junta, no dirien res de la moció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Ciutat necessitada, fa mes de 14 anys
Ha, ha, ha... Simó Tort... sa teletubbie de na Cirer...! Booooo!
Però na Calvo també és teletubbie... fixa-t'hi bé...
Valoració:10menosmas
Per Ciutat necessitada, fa mes de 14 anys
A Ànim Aina, que diu: Au idò...ara tornarem tenir sa batlessa populista, folklorica, futbolera i incompetent que volen molts de ciutadans, na Katrina Cirer...

Potser tens raó, però fins ara, els darrers anys hem tengut una batlessa psicopegagogueta, carrilera, pseudoprogressista, rabiosona, pseudomoderneta, ineficaç, trepa, espanyoleta, políticament ultramiop, mancada de mà esquerra (tot i que sigui fan del mite "l'esquerra és la solució de tots els mals del món") ... en fi psociata de pro.

La cosa no és per tirar coets.
Valoració:10menosmas
Per Cervells privilegiats mal valorats, fa mes de 14 anys
Toni, si a Búger el més curt del poble és com tu, Búger és un centre de sentit comú i cervells privilegiats.
Valoració:3menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 14 anys
Si treuen na Calvo de la batlia, UM i en Melià no són morts políticament perquè, si això passa, serà una conseqüència de la supèrbia, la manca de mà esquerra i les actuacions polítiques del govern Calvo i del govern psoE. Haver consentit totes les malcriadures desestabilitzadores duites a terme per IU té UN PREU. I pot ser molt ELEVAT.
Valoració:7menosmas
Per Extermini de rates tragineres, fa mes de 14 anys
Toni, tu que xerres de sa Plaça Teniente Coronel Franco, saps lo que va passar amb sa plaça de ses estacions, a més de carregarse per sempre els antics edificis de s'estació des tren. i dò que en Fageda va voler fer propaganda electoral per ses eleccions municipals, i varen fer un nyarro de projecte i execució que en es ciutadans mos va costar una doblerada.
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Hugo, al final els psociates acabau insultant, si al final surt el que sou, una manada d'impresentables.

Han passat quatre hores i encara no ha sortit res de bo. Ja és hora de que vos comenceu a inventar coses, que això si que ho sabeu fer molt bé.
Valoració:55menosmas
Per Hugo, fa mes de 14 anys
Toni, fins hi tot a Búger series es més curt del poble.
Valoració:-47menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Toniet, Toniet, els corruptes els ha tret un jutge no na Calvo. Na Calvo ha tret a gent honrada i treballadora que la va posar de batlessa i ara ella està d'ocupa.

Duc tres hores i encara no m'heu posat res de bo. El que heu de fer és sortir de Cort i deixar fer feina a la gent que sap.
Valoració:45menosmas
Per Toniet, fa mes de 14 anys
Em podeu enumerar una a una les coses que ha fet bé na Calvo?
sI, Toni: Treure fora de Cort els corruptes de UM. Et sembla poca cosa? Ara la corrupcio s'uneix per treura na Calvo. Vergonyos i inadmisibla.
Valoració:-39menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Em podeu enumerar una a una les coses que ha fet bé na Calvo?
Valoració:38menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente