muy nuboso
  • Màx: 17.53°
  • Mín: 11.1°
17°

Més mediadors abordaran els conflictes de Son Gotleu

Cort ampliarà amb dos professionals més la intervenció social al barri per prevenir la tensió racial que s'hi viu d'ençà de la multitudinària baralla entre gitanos i africans

50770
Imatge d'arxiu de la tumultuosa brega que va tenir lloc el passat mes d'agost. | JOAN TORRES

Cort tindrà més persones per intervenir en els conflictes veïnals que puguin sorgir a Son Gotleu, una zona en què predominen guetos multiètnics amb problemes d'integració social. En l'actualitat aquest nucli ja té un mediador cultural, que hi treballa des que el Consistori decidí engegar un programa de prevenció arran de la multitudinària baralla que es va produir el passat mes d'agost entre les comunitats gitana i africana que viuen al barri.
Malgrat que ja existeix un professional que fa feina cada dia dins la barriada, l'Ajuntament ha trobat oportú ampliar el programa amb dos mediadors socials més, que començaran a actuar d'aquí a un parell de mesos.
El regidor de Benestar Social a Cort, Eberhard Grosske, va explicar que, en principi, aquestes dues persones venien contractades a través de l'IMFOF, però aquest acord estava mal plantejat jurídicament, per la qual cosa finalment passaran a dependre directament de la regidoria de Benestar Social.

De fet, ahir la Junta de Govern va deixar sobre la taula aquest projecte d'ampliació, que sota el nom Programa per a la millora de la convivència a Son Gotleu s'havia d'iniciar al començament d'enguany. La suspensió serà fins que Cort resolgui aquest "error" formal. El projecte per a enguany disposa d'un pressupost de més de 70.000 euros i començarà a funcionar amb retard, però Grosske es va comprometre que a partir de maig o juny estarà en marxa. D'altra banda, el regidor puntualitza que des de la multitudinària brega "racial" l'Ajuntament ha tingut oportunitat de copsar l'opinió dels residents en els consells de barri, en les reunions de professionals i amb representants d'entitats, entre d'altres. De fet, s'han estat fent estudis i entrevistes al barri en què el Consistori ha constatat una queixa unànime relacionada amb la falta de respecte per les normes de convivència per part d'alguns habitants, tant a les comunitats de veïns com en els espais públics.

La mateixa memòria justificativa del projecte, que té per títol "Creant comunitat", fa palès que l'excés de renous, la brutícia i la manca de respecte dels horaris de descans són els principals problemes pels quals els residents exigeixen una solució urgent, perquè alteren i deterioren la convivència de la barriada. A més a més, en l'escrit s'argumenta que aquests conflictes són provocats tant pel trasllat de costums de les comunitats d'immigrants i d'altres col·lectius com per l'existència de famílies en situació de risc i d'exclusió social. Tot això s'agreuja pel fet que les males condicions i l'amuntegament dels habitatges impulsa la gent a fer vida al carrer.

Davant aquest panorama, el programa que es dirigeix a Son Gotleu, segons Grosske, té l'objectiu d'abordar les situacions de conflicte en les comunitats de veïns mitjançant processos d'informació i mediació. Així mateix, té previst facilitar l'accés als serveis i als recursos de què diposa l'Administració per tal de cobrir les necessitats de tots els residents del barri i canalitzar amb el Centre Municipal de Serveis Socials les demandes d'aquesta població per poder establir línies d'actuació conjuntes. Finalment, el programa inclou diverses campanyes de sensibilització entorn de les normes cíviques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.