algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Gomila, l'insomni dels baixos fons

Un informe encarregat pel Govern alerta que augmenta el consum de droga i alcohol per part de menors a la barriada i que els afters hi operen amb impunitat

114752
El dia no existeix a Gomila: | E.Borràs.

El dia no existeix a Gomila. A les sis de la matinada és quan tot just hi comença l'altra cara de la nit. El pas dels anys en aquest mític barri de Palma ha deixat la seva petjada en locals abandonats, brutícia i excessos. Tampoc no s'ha alliberat dels polèmics afters, com el Polilla i el Hiedra, de la botellada ni de les bregues. Les ombres dels noctàmbuls es troben a l'interior d'aquests locals, que fan olor d'una estranya barreja de desinfectant i alcohol. Són siluetes amb rostres desfigurats pel pas de la nit, siluetes unides per un lema inconscient: allargar fins que la sang del cos no ho aguanti. Fins a les deu, les onze o fins i tot les dotze del migdia.

Abans, però, ja han desgastat una mica més els estrets passadissos i les escales dels túnels que connecten els dos ambients més oposats de Palma: el passeig marítim i l'alternativa més underground, la de Gomila. Un informe encarregat per la Conselleria de Salut a una empresa externa alerta que la presència de menors consumint alcohol i droga enmig del carrer o dins els locals, sense control, hi augmenta. En aquest vèrtex nocturn també hi conviuen tribus de desplaçats que no tenen espai en altres zones d'oci. Llatins, heavies i gais han trobat a la plaça de Gomila el seu refugi.

Segons el mateix informe, es tracta d'una de les àrees amb més consum de cocaïna. El Tropicana, Agapito i Caché Cahé són exclusius per a llatins, mentre que al Rara avis, al Fraguel rock i al Túnel, més a prop de la plaça, hi entren joves amb ànsies dels Red Hot Chili Peppers i dels Guns and Roses. La zona gai es concentra entorn de llocs com l'edifici Aries, que té sauna, bar, habitacions "fosques" i cabines. Altres locals d'"ambient", com són l'Euphoria i el ja clàssic Black cat, no són tan exclusius.

L'estudi també revela que hi ha molts d'establiments que cauen per l'abandó o que es troben en mal estat, com ara l'antic Carpe Diem, davant la plaça de Gomila. A més, destaca que aquesta indiferència de les administracions ha acabat per causar nínxols de brutor, rates i infeccions. Com a prova d'això, basta veure les escales de l'Aigua Dolça, les mateixes que anaven a les antigues piscines, ara abandonades. L'informe avisa el Govern que els veïns i els empresaris critiquen la manca de voluntat de rehabilitar el barri. Cal pensar que el Pla Especial de Reforma Integral fa anys que està paralitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nostalgic, fa mes de 13 anys
Gomila, qui t'ha vist i qui te veu! Encara me'n record de quan, fa més de 25 anys, s'hi podia anar a fer unes copes amb total tranquilitat i seguretat, amb diversitat d'ambients tots ells de "bon rollo" (es clar, sempre n'hi havia qualcun que feia més copes de lo assumible). I ara què tenim: brutor, xusma, drogues, incivisme, inseguretat, bregues. Quina merda de societat actual!!!!
Valoració:0menosmas
Per Aquest es el PP, fa mes de 13 anys
L' unic local amb "glamour" de Gomila,Casa Alfredo, va tancar quant ve perdre el seu millor client,que era tota la ciutadanìa de Palma,personalitzada en Rodrigo de Santos.Dic tota la ciutadanìa de Palma,perque erem els "paganos" de les festes d'aquest gran representant del PP a les nostres illes.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente