algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Rajoy no vol corruptes dins el PP

El president del PP admet que hi ha hagut “companys que no s'han comportat com calia” i referma que Bauzá “té tot el meu suport present i futur” per liderar la “regeneració” del partit a Balears

El president del PP estatal, Mariano Rajoy, reconegué ahir, sense citar noms, que dins el seu partit a Balears "hi ha hagut companys que no s'han comportat com calia", fent un rodeig a la paraula corrupció, i va defensar la majoria dels seus integrants, especialment els nous dirigents. "Dins el PP no hi haurà més cabuda per a aquest tipus de comportaments", remarcà Rajoy en el discurs de clausura de la XV Reunió interdepartamental del PP duita a terme a Palma. Així, el líder estatal es va comprometre a acabar amb aquests escàndols, no sense abans precisar que els instigadors de la corrupció han estat "persones individuals i no partits polítics".

No obstant això, i seguidament, afegí que "tampoc no acusaré ningú si no tenc la convicció que ha fet una cosa malament, perquè crec en la presumpció d'innocència". El gallec criticava d'aquesta manera els "judicis paral·lels" i les "exageracions" que, al seu parer, s'han produït els darrers temps, sobretot a les Illes, on el PP denuncià un "tracte impropi" cap a alguns dels seus dirigents imputats en causes judicials. Rajoy explicà que ell mateix decidí organitzar aquest encontre a Palma i llançà un missatge de suport sense esquerdes a la nova direcció de la formaciót a les Illes, en concret, al president actual, José Ramón Bauzá.

"Ho està fent molt bé"

"Ho ha fet molt bé i té tot el meu suport present i futur". Amb aquesta convicció, Rajoy deixà clara la confiança envers Bauzá, a qui li donà via lliure per actuar davant el conflicte intern que viu actualment el PP a les Illes a causa de les exigències d'alguns dirigents perquè es convoqui un congrés extraordinari de manera imminent. Rajoy evità referir-se al fet de si el PP balear hauria de convocar un congrés o no, però convidà Bauzá en diverses ocasions a "no rebre instruccions", en al·lusió clara a José María Rodríguez.

Fa pocs mesos -va dir Rajoy- el PP havia aprovat un nou codi ètic i havia redactat una proposta de pacte contra la corrupció que vol acordar amb les altres forces polítiques. A més a més, la direcció estatal vigilarà la confecció de totes les candidatures, sobretot a les Balears. Rajoy va destacar que la seva formació a l'Arxipèlag és "el primer partit", i per extensió, el favorit per guanyar les pròximes eleccions, fins i tot "amb més diferència" que en anteriors convocatòries.

Per aaquest motiu, va instar Bauzá i el seu equip a treballar amb la màxima responsabilitat i a implantar un projecte "regeneracionista". Aquest ha estat un dels motius pels quals, segons Rajoy, el PP havia acudit a Palma: "A reconèixer que se superen les dificultats" i que "el PP balear pot anar amb el cap ben alt". Rajoy va llançar un missatge optimista al seu partit a les Illes, perquè "teniu milers de militants i la immensa majoria són gent honrada i decent". "Sé que ho heu passat malament", va continuar, "però el futur comença avui i el present és ara i teniu un passat que heu de considerar un bon aval" per la gestió dels anteriors governs populars, va dir Rajoy, a pesar de tot.

Crítiques a Zapatero i a Antich

Les crítiques a l'Executiu autonòmic que presideix el socialista Francesc Antich varen planar en tots els discursos, des del que va fer el vicesecretari general de política autonòmica i local, Javier Arenas, fins al de Rajoy. El primer va posar l'accent en les xifres de l'atur i en el model lingüístic i el segon va destacar "la inestabilitat" i la "falta de lideratge".

El president del PP, que va començar l'elocució amb un record al poble d'Haití, es va centrar una vegada més en la situació econòmica de l'Estat i, així, va denunciar la taxa d'atur juvenil per "inacceptable" i la pèrdua de la renda per càpita. Rajoy, a més a més, va exigir reformes laboral i fiscals. Igualment, i després d'injuriar el projecte de llei d'economia sostenible, Rajoy va demanar a Zapatero que en l'àmbit del turisme retiri la pujada de l'IVA d'entre el 8 i el 18 per cent per "no llastrar encara més el sector turístic" i va recalcar que països, com ara França, Grècia i Alemanya, han reduït l'IVA del sector al 5,5, 3,5 i 7 per cent, respectivament. Així mateix, va plantejar la reducció d'almenys un 50 per cent de les taxes aeroportuàries i portuàries en tots els ports i aeroports de l'Estat espanyol.

Bauzá: "El Pacte és una macedònia amarga"

El president del PP balear, José Ramón Bauzá, va dedicar en el discurs anterior al del seu líder, Mariano Rajoy, una crítica al govern del Pacte. Bauzá féu referència en la darrera part de la intervenció, que va ser, possiblement, el moment més àlgid de tot el discurs, a l'Executiu de Francesc Antich com una "macedònia de partits". "El Pacte és una macedònia de partits que aquí ens hem de menjar cada dia, però és que, a més a més, està passada i té un gust amarg", va dir Bauzà, qui reclamà també que es prenguin mesures en l'àmbit educatiu i en el turístic.

Bauzá afirmà que està disposat a assumir la presidència de la comunitat autònoma balear després dels comicis del 2010 "si no és abans", amb referència als conflictes que es generen en el si de l'actual coalició que governa les principals institucions de les Illes. Segons el màxim representant del PP a les Balears, "canviarem molts climes, molts mals temps, i aquí també sortirà el sol", com ja va succeir a Galícia, on el partit va guanyar de molt en les darreres eleccions, mentre que a Andalusia s'erigeix ara com la formació millor valorada pels ciutadans.

En el discurs, Bauzá va dibuixar un escenari molt negatiu per a l'economia balear, que va sintetitzar amb la frase "Mallorca es traspassa" amb referència als prop de 700 locals comercials que van tancar a l'Illa durant el 2009. Així mateix, el president del PP balear assenyalà que creix l'atur amb "100.000 desocupats" inscrits en el registre i que també ho fan les demandes laborals, en un panorama en el qual "han desaparegut més de 9.000 empreses i com a conseqüència famílies de classe mitjana ara no tenen menjar".

Rodríguez: "El s conflictes interns es resolen a Balears"

Ni tan sols davant el seu líder estatal, el president del PP de Palma, José María Rodríguez, no va callar. De fet, va respondre a les mostres de suport que rebé el seu contricant de partit José Ramón Bauzá durant el congrés per part de Mariano Rajoy. Rodríguez recordà al gallec que "el conflicte intern del PP a les Illes és un problema de les Balears". En aquest sentit, hi va afegir que "Rajoy voldrà allò que finalment vulgui el PP de Balears". José María Rodríguez ratificà la necessitat "imperiosa de convocar un congrés extraordinari", que s'hauria de fer a molt estirar devers el mes d'abril, en el qual el nou president sigui triat per les "18.000" persones que integren les bases, sense intermediaris. D'aquesta manera, Rodríguez vol no fer cas del sistema tradicional, consistent a elegir compromissaris entre les agrupacions locals que són els que en el congrés tenen dret a vot per designar el president. Rodríguez tornà a desafiar Bauzá i va dir que, si el PP preguntàs a qualsevol militant si seria convenient o no convocar un congrés, "ja veuríem què contestarien...". Ara bé, durant la trobada interdepartamental, no va rebre el suport dels seus companys d'àmbit estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Kika, fa mes de 13 anys
JJJajjajjaajj jajjajajjjjj, uiuiuiui ajjajjajjaj, i ara!! jajjajajajjajj
Valoració:1menosmas
Per Mateu, fa mes de 13 anys
Rodríguez, a ca teva!
Valoració:0menosmas
Per Callet, fa mes de 13 anys
Té una solució: tancar la botiga i dissoldre el partit. Faria un gran favor a la ciutadania.
Valoració:6menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 13 anys
Per veure qui es aquetst Rodrìguez basta anar a fer una volta per la Pl d' Espanya i voure amb quin estat la va deixar.I això que na Catalina Cirer ho va arreglar un poc posant part dels bancs de pedra(en varen desapereixer un parell) i fent una mica de estanc baix el Rei en Jaume.Aquest es en Rodrìguez.
Valoració:9menosmas
Per fora la prepotència, fa mes de 13 anys
Rodriguez , mal educat, prepotent , manipulador, !!! Està dividint el partit !!!! Ell es el partit com ho som tots !! Que escolti bè lo que va dir entre lineas en Rajoy, si aixi es pensa que el PP guanyarà està molt errat.
Valoració:-1menosmas
Per porque no te callas, fa mes de 13 anys
Aquest " Rodriguez " que se'n vagi a ca seva i que no molesti més a sa gent del PP que deixi fer al President Bauzà i que tanqui sa boca d'una vegada que lo que fa es posar indirectament problemes i desastabilitzà a sa gent
Valoració:-3menosmas
Per porque no te callas, fa mes de 13 anys
Aquest " Rodriguez " que se'n vagi a ca seva i que no molesti més a sa gent del PP que deixi fer al President Bauzà i que tanqui sa boca d'una vegada que lo que fa es posar indirectament problemes i desastabilitzà a sa gent
Valoració:1menosmas
Per Suis, fa mes de 13 anys
Ido sa solucio es ben facil. Si no volem corruptes del PP, no votam cap de noltros al PP i si no tenen ni un vot no podran ni acostarse al govern. Facil, no ?. Es democracia.
I si no en volem de corruptes d'altres partits tampoc, tambe es molt facil: cada ciutada mira, de tots es partits politics, quin no te ningu imputat per corrupcio, i vota a un d'aquests. Tambe es democracia.
Bono, supos que sa gent s'estimara mes mirar la teleserie del vespre que anar a cercar tot aixo. Ido tendrem lo que mos mereixem: es democracia.
Me fa s'impresio que pensam que es responsabilitat unica des politics caçar es corruptes i llevarlos del mig. Jo pensa que es una responsabilitat dels ciutadans posar i llevar es politics des seus llocs amb el vot despres d'havernos informat be: tambe es democracia.
Valoració:-2menosmas
Per Pau, fa mes de 13 anys
Si en Matas fa parèixer el seu predecessor, en Cañellas, un aprenent... què farà en Bauzá, veient que això va in crescendo?
Si en Rajoy no vol corruptes al PP lo més pràctic serà canviar-li un altre pic el nom i fer-li dir AP (Amnesia Popular)
Valoració:6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 13 anys
Al manco n'Ansar va fer dimitir en Cañellas per posar un porc més gros. No tienes credito Marianico.
I si Mateu. Aquesta festa l'han pagat, de moment, els subvencionats hotelers que sempre ploren. Al final acabarem pagant-la noltros, com sempre.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente