nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

“Calvo és un cadàver polític”

El president de l'associació de veïns Orson Welles, Ginés Quiñonero, ha denunciat la falta de suport dels dirigents per impedir aquesta situació i ara reclama dimissions

38764
Ginés Quiñonero, ha acusat la batlessa de Palma, Aina Calvo, d'afavorir els "immigrants". | P. PELLICER

El president de l'associació de veïns Orson Welles de Son Gotleu, Ginés Quiñonero, ha acusat la batlessa de Palma, Aina Calvo, d'afavorir els "immigrants" en detriment dels veïns. Com a resident al barri de tota la vida, analitza el clima de tensió de la zona.

Com analitzau el conflicte? 
És una guerra entre dues ètnies poderoses que acabarà amb moltes morts si els actuals responsables polítics no posen ordre i, pel que es veu, no tenen gaire interès a fer-ho. Els dos bàndols han comprovat que no hi ha cap autoritat i no es compleixen les lleis. Per això, cadascú agafa la justícia per compte propi.

Fa temps que denunciau el clima de tensió del barri...

La baralla de l'altre dia és la punta de l'icerberg, un problema molt més greu. La nostra associació ja va avisar l'Ajuntament de Palma que la immigració havia crescut moltíssim. Ara és imparable i està sent emparada per la batlessa en detriment dels veïns. Calvo afavoreix descaradament la immigració.

Quina serà la vostra posició en la reunió d'avui?
No pensam assistir-hi. No volem dialogar amb aquesta gent violenta. Són irracionals, uns invasors... Quedaran el senyor Grosske i la batlessa tots sols. L'Ajuntament ha fet tard. Demanam la destitució dels actuals mandataris. En aquest barri ja no tenen res a fer. Calvo no ha donat la cara. Per nosaltres, és un cadàver polític.

Així, què proposau vós per solucionar aquesta problemàtica social?
Treballar pel poble. Donar més ajudes a Benestar Social. Només es preocupen pels carrils bici o la façana marítima, no prioritzen accions de convivència, d'integració... Jo en quatre dies retiraria els ajuts que atorguen a l'Associació de nigerians, que volen acabar controlant Palma. Si no es fa una política raonable, ho pagaran car i la pròxima vegada l'enfrontament serà més gran.

Qüestió de drogues, de racisme...?
Això, per descomptat. Ara bé, hi ha més coses. Són organitzacions poderosíssimes. Sempre hi ha hagut drogues aquí per la connexió amb Son Banya. Parlam de màfies.

Fareu una manifestació?
Sí. Exigirem dimissions.

Cort reunirà les dues parts per impedir més baralles

L'Ajuntament de Palma ha convocat per a avui a les 19.00 hores una reunió entre les comunitats gitana i nigeriana de Son Gotleu per intentar mitjançar en el conflicte entre les dues parts i recobrar la tranquil·litat a la barriada, després de la baralla multitudinària que va tenir lloc la nit de dijous passat. Així mateix, anuncià que ha posat en marxa diversos projectes que fan feina relacionada amb la infància, la família, la dona i la immigració. S'han de ressaltar les classes de castellà, els cursos esportius per a nins i nines i l'escola d'estiu (ha tingut molt d'èxit i s'ha organitzat des de la plataforma del barri).

L'equip de mediació està treballant amb els diferents col·lectius de nouvinguts temes referents a la integració i el respecte de les normes de convivència, en la qual cosa hi ha una important implicació d'algunes persones destacades dels grups esmentats. Un dels altres projectes té a veure amb la revitalització del teixit associatiu i el compromís de les diferents agrupacions amb el barri pel que fa a les possibilitats de millora. Així mateix, hi ha una línia de subvencions per a la reforma dels edificis (750.000 euros) i Cort ha convocat una reunió general de presidents de comunitat per comunicar-los-ho. Generalment, s'aprofiten les ajudes municipals per a la instal·lació de comptadors individuals d'aigua. La subvenció suposa el 80% del cost.

D'altra banda, aquest curs escolar ha començat a funcionar el policia tutor, la persona de referència dels col·legis pel que fa a la seguretat. Entre les seves funcions destaca la prevenció i el control de l'absentisme i la violència escolars. La idea és minimitzar els problemes socials que aquests fenòmens suposen per als joves. El policia tutor fa feina coordinat amb el policia de barri, els centres i altres professionals implicats. Els objectius principals són: millorar la convivència a les escoles i promoure la integració dels nouvinguts.

A part d'això, hi ha diverses intervencions de saturació al nucli (controls i presència policial). El Grup d'Acció Preventiva (GAP) centra l'activitat en el control periòdic de les bandes juvenils. A més, Son Gotleu és un dels recorreguts habituals de la Unitat Nocturna de Policia Local. També s'ha posat en marxa una acció coordinada amb la Patrulla Verda de la Policia Local, que fa inspeccions sobre el compliment de la normativa municipal (generalment llicències) per part dels comerços de la zona.

Els nigerians estan diposats a dialogar amb els gitanos

El president de l'associació progressista de Nigèria IGBO, Cyprian Odii, que viu a Son Gotleu, està disposat a arribar a una treva amb la comunitat gitana. Ell defineix el conflicte com un problema "racista", però assegura que col·laborarà per aconseguir "la pau" al barri. Així mateix, el tresorer de l'agrupació Nigèria Unida, Ernest Elabor, va assenyalar que intentarà reunir-se amb responsables d'entitats gitanes amb la finalitat d'evitar nous enfrontaments al nucli de Son Gotleu de Palma, després de l'enfrontament multitudinari que es produí entre ciutadans d'ètnia gitana i diversos nigerians per un fet que definí com una "ximpleria". Així, Elabor destacà la importància del diàleg entre ambdues comunitats per tal que puguin continuar convivint juntes a la zona. Per això, avançà que demanarà una cita amb algun dirigent de les entitats gitanes per normalitzar la situació.

"Amb baralles no s'aconsegueix res", recalcà. A més d'això, manifestà que les diferents associacions nigerianes de la capital mantindran una reunió amb ciutadans d'aquest país per impedir que es tornin a produir lluites amb persones d'ètnia gitana. D'altra banda, Elabor indicà que el ciutadà nigerià que es va veure involucrat en la baralla per haver trobat al terra unes ulleres de sol que pertanyien a una persona gitana li havia manifestat que, en el moment de tornar l'objecte al propietari, aquest no li va donar les gràcies, per la qual cosa el nigerià li va recriminar la manca d'educació. Aquest fet, suposadament, va ser el desencadenant de tot l'enfrontament posterior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Xesca, fa mes de 14 anys
Marco, sé idiomes.
No necessit traducció.
Necessit veure respectats els meus drets lingüístics.
Valoració:1menosmas
Per Marco, fa mes de 14 anys
Xesca si vols et puc ajudar per traduir.lo, no t´amoines reina.
Valoració:-2menosmas
Per atun calvo, fa mes de 14 anys
Calvo un cadàver polític? Au venga, Quiñonero, que el bonjesuset et conservi la poca vista que et queda, que aquesta dona arribarà molt alluny. Si ZP ha estat president, qualsevol cosa és possible en aquesta verbena penosa que es diu Espanya.
Valoració:-1menosmas
Per Romina, fa mes de 14 anys
Vols que t´ho expliqui,llest? Quan vius aqui,acabes tan tan fart que dòna igual de quina ideologia siguis...nomès vols tranquilitat!! Vols que t´hi deixin dormir,vols tenir ca teva neta,vols no tenir que pagar les despeses dels qui no els hi dona la gana pagar,vols poder passar pel carrer sense que t´hi caigui damunt una bossa de fems,vols no tenir que aguantar reggeton a tota hora de dia i de nit...Vols viure com una personeta!!!!!!!!!!!!!!
Ho entens, ara??
Valoració:1menosmas
Per llest, fa mes de 14 anys
Si no vaig errada aquest senyor és o era del PSOE... que m'ho expliquin, que no ho entenc.
Valoració:6menosmas
Per Miquel, fa mes de 14 anys
Vaya opiniones más impresentables las del señor Quiñonero. Ahora resulta que la situación del barrio es debida única y exclusivamente a la actuacion de esta alcaldía. Se le olvida que son ya décadas de abandono y que esta es la primera alcaldía que está priorizando mejoras en las barriadas por encima de grandes y fastuosas infraestructuras... Y aquí el señor Quiñonero se olvida del pasado, de quienes han llevado a muchos barrios de Palma a la situación de degradación actual, carga contra la inmigración y contra los actuales gobernantes de una forma populista y simplona y se queda tan tranquilo.
IMPRESENTABLE Sr. Quiñonero. Impresntable y PREOCUPANTE que sus manifestaciones puedan tener el apoyo de muchos de sus vecinos.
Valoració:15menosmas
Per Xesca, fa mes de 14 anys
Ahir mateix em varen treure un imprès de l'ordinador de l'ajuntament de Palma i està escrit en i només en espanyol (tema: incineradora)
Valoració:-2menosmas
Per emprenyat de la beneïtura 'progre' ||*||, fa mes de 14 anys
Pastiss, doncs es el que hauria de fer el PSM, i ERC, anar allà no a promoure sa llengua, sino a IMPOSAR-LA. Vatuadell de comèdia!!!. Anant de bons al·lots encara vos en rieu de noltros!!! Més beneïts que som... Res, barcoooo d'una punyetera vegada. Qui no vol ser mallorquí, barco!!! No, no, no, fillet, pastisset... s'ha acabat de fer l'imbècil. Allà no s'ha d'anar a promoure el català o a conscenciar o etc. Allà s'ha d'anar a la força i res més: aquí hi ha això i punt, i si no t'agrada, barco!!!.
Valoració:4menosmas
Per J.R.B., fa mes de 14 anys
Els gitanos voten TOTS als que els manipulen i també els afavoreixen ( PP, PSOE). Els nigerians no poden votar. Vet aqui la clau de la questió. Es un estira i rronsa de vots, cal tenirlos contents. Certament, alla on hi ha gitanos hi ha merder i l'altra gent s'en vol anar. Això son els fets.
Valoració:6menosmas
Per Francesc, fa mes de 14 anys
És que no ho sap tothom que a l'estat espanyol no hi ha res més que la llei del més fort?
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente