cielo claro
  • Màx: 22.59°
  • Mín: 13.08°
22°

El lloguer de pisos baixa un 4,3% a Palma

Els primers 6 mesos de 2009 mantenen la tendència iniciada a finals de 2008, i en termes interanuals la davallada arriba al 8%

El preu mig dels pisos de lloguer a Palma ha baixat un 4,3 per cent durant el primer semestre de l'any, situant la renda mensual a la ciutat en 8,1 euros per metre quadrat, segons un estudi publicat avui pel portal immobiliari Idealista.com

El descens del preu del lloguer en els primers sis mesos de l'any prossegueixen la tendència a la baixa del segon semestre de 2008, de manera que la caiguda interanual se situa en el 8 per cent a la capital balear, segons un comunicat del portal.

Les ciutats espanyoles amb majors preus continuen essent Barcelona, amb 12,6 euros el metre quadrat al mes, i Madrid, amb 12,3 euros, malgrat que els preus han caigut en ambdues en el prevalgui semestre de 2009, un 8 per cent a la capital catalana i un 4,2 per cent en la madrilenya. Bilbao ocupa el tercer lloc, amb 11,3 euros el metre quadrat.

El cap d'estudis del portal immobiliari, Fernando Encinar, considera que "els preus del lloguer han caigut durant els sis primers mesos de l'any amb més força que els preus de venda degut probablement a què el mercat de lloguer reacciona abans, més i millor que el mercat de compravenda al canvi de cicle".

Segons l'opinió d'Encinar, igual com el preu de venda actual, el de lloguer és fruit d'"una anòmala evolució del mercat immobiliari durant anys", coneguda com "bombolla immobiliària", en la qual les tarifes "responien a factors més especulatius que reals". "Han de continuar ajustant-se a la capacitat econòmica dels llogaters", ha dit Encinar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.