algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

Vicens signa un conveni pel tramvia amb Canàries

El projecte palmesà serà semblant a la línia que empren a Santa Cruz de Tenerife, degut a la semblança geogràfica d'ambdues

El conseller balear de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, i el conseller insular d'Economia de Tenerife, Carlos Alonso, han firmat avui a Palma un conveni de col·laboració per construir la línia del tramvia a la capital palmesana.

L'acord parteix de la proposta de construir a Palma un servei de tramvia semblant al de Santa Cruz de Tenerife, a causa de la semblança geogràfica entre les illes, segons ha assenyalat Vicens en roda de premsa.

Vicens ha assegurat que "la finalitat de la iniciativa és cobrir les necessitats dels residents de l'illa", i ha manifestat la seva confiança en el projecte a causa de la "bona experiència" que ha tingut el tramvia a la ciutat canària.

Per la seva part, Alonso ha indicat que amb un model similar és possible desenvolupar un projecte amb el mateix "èxit" a la badia palmesana i que la clau està en "cobrir una demanda de mobilitat important", com s'ha fet a Tenerife.

Alonso també ha explicat que la implantació d'aquest projecte a Tenerife ha beneficiat 50.000 usuaris, que viatgen diàriament en tramvia, reduint l'ús d'automòbils i augmentant la seva demanda.

La idea general és "fer un treball de base amb les empreses de servei i en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma" per a d'aquesta forma "evitar que existeixi un retard" i "s'executi en un temps considerable".

Quant al finançament, Vicens espera que el Govern central "es comprometi a finançar el cent per cent" del cost del projecte.

El conseller ha indicat que si bé "s'ha aconseguit el finançament de 400 milions d'euros en matèria ferroviària", ara s'espera aconseguir 350 milions d'euros per desenvolupar un canvi de modernització i augment de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.