nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Urbanisme 'hipoteca' la meitat del seu pressupost per pagar expropiacions i sòl

20 milions ja van a eixugar deutes del PP i només n'hi queden 15 per a projectes

L’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma haurà d’hipotecar més de la meitat del seu pressupost per cobrir el deute que arrossega en expropiacions impagades de l’anterior govern del PP i en l’adquisició de sòl. La partida global d’aquesta regidoria –amb despesa de personal inclosa– s’eleva a 44,4 milions d’euros, que en realitat disminueixen a 35 milions si es resten els sous dels empleats municipals. Sobre aquesta quantitat total, 20 milions ja es desviaran per eixugar deutes i comprar terrenys, això és el 57% del total de la partida pressupostada.

I és que la despesa que deixà el govern de dretes pujava a 38 milions, dels quals l’actual Consistori ja n’ha cobert més de la meitat al llarg de 2008. Si s’hi suma el problema de manca de sòl municipal i la necessitat d’adquirir-ne a través de la compra de privats o d’altres institucions públiques, el marge de maniobra de Cort per poder engegar els projectes urbanístics de Palma amb vista al 2009 s’estreny.

Propostes

Aquesta tesi queda reforçada encara més si es té en compte que la partida destinada en aquesta àrea per a l’any que ve ha davallat un 13%, ja que ha passat dels 40,3 milions del 2008 als 35 del 2009. Es tracta ni més ni menys dels projectes prioritaris d’aquesta àrea i els més destacats per la mateixa regidora d’Urbanisme, Yolanda Garví. De fet, ahir, en la compareixença davant la comissió de comptes i economia remarcà les principals línies de la seva regidoria. Aquestes passen per la creació de l’eix cívic Blanquerna-Santa Pagesa. Una proposta que s’inclou en el model urbanístic més ampli que pretén a través dels eixos cívics i corredors verds connectar la perifèria amb el centre de la ciutat.

Aquest projecte d’eix cívic és un dels més ben pressupostats de la regidoria amb uns 2 milions d’euros. L’altre projecte més ben dotat, amb més d’un milió d’euros, són per a l’execució de les obres de reforma del baluard del Príncep, per reformar les cases de Son Ametler amb un milió d’euros i escaig o per a diversos projectes que s’han d’executar a Pere Garau. Un d’ells és per pal·liar dèficits que pateix el mercat amb un milió d’euros, a més dels 300.000 que es destinaran a projectes de reforma del barri. També s’han inclòs 2 milions per a la urbanització de la façana marítima i a tot això se suma el fet que moltes d’aquestes propostes es podran dur a terme a través dels fons que provenen de la llei de capitalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.