algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Només el 30 per cent de les escoletes de Balears compten amb l'autorització o estan en procés d'obtenir-la

Només el 30 per cent de les escoletes públiques i privades de les Balears compten amb l'autorització pertinent per al seu funcionament, segons ha confirmat avui el conseller insular Rafael Bosch (PP), indicant que els ajuntaments han de realitzar un esforç pressupostari en moltes ocasions excessiu per a la seva capacitat financera perquè aquests centres educatius s'adaptin a la legislació.

Per reparar aquesta deficiència, el PP presentarà una moció en el pròxim ple del Consell en la que sol·licitarà a la Institució Insular que elabori un pla d'Educació Infantil de 0 a 3 anys per establir un mapa escolar de guarderies tenint en compte les perspectives de creixement en aquesta etapa.

Així mateix, també proposarà que el Consell posi en marxa al pròxim exercici una línia específica de subvencions als ajuntaments de Mallorca per col·laborar en el finançament de les inversions necessàries per a la creació i adaptació de les places d'escoletes a la llei.

Bosch va explicar que d'acord amb la «demanda creixent de places» és imprescindible que el Consell faciliti als municipis l'adaptació als requisits que, en virtut de la LLOÏ, obliga a complir als centres d'infantil. En concret, les escoletes han de complir amb uns mínims de superfície, unes instal·lacions adequades i professionals titulats que, en aquests moments, no disposen la majoria dels centres de l'arxipèlag.

A les Balears hi ha 390 escoletes de titularitat pública i privada, més del 80 per cent de les quals a Mallorca, i només el 30 per cent d'elles n'expliquen amb autorització. El més possitiu, segons el PP, seria que en el 2008 s'incrementàs el nombre de centres amb autorització perquè en uns anys hi pugui haver a les illes una xarxa d'escoletes de qualitat i suficient.

PLA DE PRIMERA INFANTESA

Així, el conseller va manifestar que atenent el Pla de Primera Infantesa que pretén desenvolupar la Conselleria de Educación en col·laboració amb els municipis, i la necessitat «sobrevinguda» per llei d'obtenir la preceptiva autorització, és prioritari que els ajuntaments rebin «més recolz» del Consell.

Cada any ingressen en centres infantils de les Balears 10.000 nous al·lots d'edats compreses entre els 0 i 3 anys, la qual cosa suposa una demanda d'escolarització que fa necessària la creació de més places, i per a això, resulta «imprescindible», al seu entendre, que els ajuntaments, sobretot els més petits, comptin amb un suport de la institució supramunicipal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.