El doctor Jaume Carot ha estat reelegit rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB) en obtenir un 53,3% dels vots en les eleccions celebrades aquest dimecres, davant d'un 46,6% de vots en blanc.
Segons la informació facilitada per la institució acadèmica, per sectors el candidat ha aconseguit el 64,4% dels vots dels professors amb vinculació permanent (amb 382 vots), i el 63,4% de l'altre personal docent i investigador (304 vots).
Per part dels estudiants, un 28,9% ha votat a Carot (381 vots) i, entre el personal tècnic, de gestió i d'administració de serveis, un 48,2% ha votat al candidat (289 vots). Cal recordar que, en total, estaven cridades a votar 16.194 persones.
Com a novetat, Carot serà rector de la UIB durant sis anys no prorrogables ni renovables, d'acord amb la llei 2/2023 del sistema universitari.
Quant a la participació, han votat un total de 2.998 persones de les 16.194 que formen el cens, de manera que la participació global ha estat del 18,51%, 7,57 punts menys que en les anteriors eleccions (26,08%).
El col·lectiu que més ha exercit el seu dret en un procés exclusivament telemàtic és el dels professors amb vinculació permanent, que ha llançat una participació del 85% (593 vots), seguit de personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis amb un 82% (600 vots).
El sector 'altre personal docent i investigador' ha anotat una participació del 31% (487 vots), mentre que entre els estudiants només han votat el 10% (1.318 vots).
Així mateix, aquest dimecres la Comissió Electoral publicarà els resultats de les eleccions i, el dijous, es podran presentar reclamacions que resoldrà la Comissió Electoral abans de proclamar definitivament el nou rector.
Cal recordar que la jornada ha arrencat amb el col·lectiu que animant al vot en blanc amb la intenció d'arribar al 50 per cent i repetir el procés advertint d'incidències en el sistema informàtic i animant a registrar les dificultats i enviar-les al Síndic de Greuges.
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La Comunitat científica ha de fer un pensament i no ser tan destructiva davant la religió car tampoc no demostra aixecar passions i aconseguir un èxit a l'hora de governar l'entorn amb els seus mètodes tan racionals. La ciència també fracasa. Ara toca humilitat. Sort.
Enhorabuena