El Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears ha organitzat diverses activitats relacionades amb l’estudi de la guerra civil espanyola i del franquisme, que es duran a terme durant aquest mes de maig:
Divendres, 16 de maig, tendrà lloc la jornada de debat 'Franquisme, feixisme, nacionalisme espanyol. Un balanç'. Hi intervindran els doctors Ismael Saz (Universitat de València) i Xosé M. Núñez Seixas (Universitat de Santiago de Compostel·la). Serà a les 18hores a Ca n’Oleo (Palma).
Els dies 22 i 23 de maig es farà el 'I Seminari La Guerra Civil i el Franquisme: Història i memòria de la guerra i la postguerra' en el marc del qual es presentaran diferents estudis relacionats amb la guerra civil i la dictadura franquista a càrrec d’investigadors de la UIB i de la Universitat Rovira i Virgili. L’activitat es farà a Ca n’Oleo (Palma).
El dimarts 27 de maig tendrà lloc la presentació del llibre Contra Franco i Falange. Les resistències clandestines a Balears (1939-1948). Hi intervindran el doctor David Ginard, autor del volum, i el doctor Joan Maria Thomàs (Universitat Rovira i Virgili). L’acte el moderarà Lila Thomàs, de les Fundacions Darder Mascaró. La presentació es farà a les 19 hores a Ca n’Oleo.
La jornada i el seminari formen part del Seminari d’Investigacions sobre la Guerra Civil i l’Època Franquista (UIB), subvencionat pel Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica. Totes les activitats es fan amb la col·laboració de les Fundacions Darder Mascaró.
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
En lugar de dirigir la vista hacia el siglo XXII y siguientes, los hay que están anclados en 1936. Claro que estudiarán la guerra incivil española, pero sólo los capítulos que les conviene. Estos estudios jamás son totalmente neutrales.
Desde la organización se garantiza que el evento no sea tendencioso, totalmente profesional y test en perspectiva histórica neutra. Las conclusiones las realizará en videoconferencia el líder mundialmente reconocido Puigdemont junto al historiador mallorquín, Agustín, el Casta.