El Consell de Mallorca i la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) han decidit que, en aquesta quarta edició, el premi sigui per a Pep Trias, de la Pastisseria Trias del Secar de la Real, «per la seva capacitat de promocionar la qualitat i el gust de l’ametla de Mallorca i convertir-la en essència de les seves elaboracions artesanes, com l’autèntic gató d’ametla o la coca de torró d’ametla».
L’acte de lliurament del premi s’ha celebrat a la finca de Son Blai, a Inca, i hi han assistit nombrosos membres d’entitats i de cooperatives que fomenten el cultiu i consum de l’ametla de Mallorca, així com representants de les diferents institucions de les Illes.
En el seu discurs, el president Galmés s’ha referit a l’ametla de Mallorca com un «producte excel·lent i fonamental de la nostra cultura culinària, que el guardonat d’enguany, Pep Trias, utilitza en les seves elaboracions artesanals que formen part de la nostra tradició i gastronomia».
Després del lliurament del guardó, s’ha servit un càtering d’economia social, amb una degustació de productes elaborats amb ametles de la IGP de Mallorca i, com a colofó, s’ha oferit gató d’ametla de la Pastisseria Trias.
En aquesta edició, l’obsequi és obra de l’artesana María Obando Olarán, qui ha utilitzat llana d’ovella de la possessió de ses Cabanasses, de Petra, per a crear una flor d’ametller que es lliura dins d'una cistella de palma feta a mà.
Aquest premi, que lliura cada any la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Ametlla de Mallorca i el Consell de Mallorca, reconeix persones o entitats que han duit a terme al llarg de la seva trajectòria iniciatives o actuacions que afavoreixen la difusió d’aquest producte.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.