cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El sobrepès a la terrassa del local de la Platja de Palma, principal hipòtesi de l'esfondrament

Un possible sobrepès a la terrassa de l'edifici esfondrat en Platja de Palma és segurament la raó que ha provocat l'enfonsament de la infraestructura, un fet que de moment s'ha cobrat la vida de quatre persones i ha provocat una vintena de ferits.

Sembla que la terrassa de la primera planta s'ha ensorrat, segurament per excés de pes, i de l'impacte --de tres o quatre metres-- ha caigut sobre una volta, que també ha cedit. Davall, en el soterrani, estava situada la zona dels comensals, que és on s'han trobat més víctimes.

Així ho ha explicat en declaracions als mitjans el cap de Bombers de Palma, Eder García, acompanyat de diverses autoritats insulars, entre elles la presidenta del Govern, Marga Prohens; el batle de Palma, Jaime Martínez, o el delegat del Govern espanyol a les Balears, Alfonso Rodríguez.

De moment són quatre les persones mortes i hi ha una vintena de ferits, n'hi ha de greus (nou) i molt greus (set).

El cap de Bombers ha assenyalat, a més, que tot apunta al fet que les víctimes, de mitjana edat, són clients del local i la majoria són estrangers, un extrem que encara no ha pogut ser confirmat.

Els edificis veïnats han estat també desallotjats per precaució, encara que no han quedat afectats.

Ara s'estan fent les darreres tasques de desenrunament i, per aquest motiu, els professionals han demanat silenci als assistents per a poder escoltar amb més precisió si queda qualcú atrapat.

Cal assenyalar que l'Ajuntament de Palma decretarà tres dies de dol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorqui03, fa 2 mesos
No és ara que l'Ajuntament ha de dir que hi havia defectes en el funcionament i les obres fetes al local. Ja fa tard.
Valoració:1menosmas
Per jbm, fa 2 mesos
Quants de morts deu haver-hi hagut ja a Mallorca pel fet de fer construccions sense les mínimes condicions ?! ... els qui ja som vells recordam els que hi hagué fa moltíssim de temps a un hotel de Cala Marçal que havia obtingut llicència de construcció dins el llit d'un antic torrent.
Valoració:11menosmas
Per Molt trist, fa 2 mesos
Hem tingut un tràgic començament de la temporada turística. Els meus condols a les famílies dels morts i els meus desitjos de recuperació pels ferits.
I a veure si el sector turístic aprèn a resprctar: A Mallorca, als turistes, i als ciutadans que vivim aquí.
Valoració:12menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 2 mesos
Ja no fa falta campanya per frenar el turisme. Palma ha demostrat que no té una oferta segura i que els inspectors i polítics toleren situacions irregulars que posen en perill la vida dels clients.
Valoració:10menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 2 mesos
Mentre els polítics van al Born a conprar-se roba per al debat que durarà tres anys i acabarà amb un nou poema manifest cauran discoteques, bars, moriran gent a la mar, a la carretera…. La realitat és que Mallorca comença la temporada sense totes les garanties de seguretat. Uns billets a un inspector o conseller i el chill out pot obrir.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente