nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Els sindicats demanen la retirada del pla de segregació lingüística a les aules i avisen que aniran als tribunals si surt endavant

Els sindicats han demanat aquest dijous a la Conselleria d'Educació i Universitats la retirada del pla de segregació lingüística a les aules i, en cas de tirar endavant, han avisat que acudiran als tribunals.

Cal recordar que aquest dijous se celebra la continuació de la Mesa Sectorial d'Educació, on es tractarà el Pla Pilot i la proposta de resolució per a la convocatòria de comissions de serveis per al curs 2024-2025.

Pel que fa al primer punt, el secretari d'Ensenyament Públic de STEI Intersindical, Lluís Segura, ha lamentat, en declaracions als mitjans abans d'iniciar-se la reunió, que entren a la Mesa amb una documentació nova «que demostra que finalment és segregador, que no compleix el requisit pedagògic, que és innecessari i que es posa sobre la taula després de dir que hi hauria consens».

«Tenim més de 200 centres que s'han apuntat a la campanya 'La llengua no és toca' i tots diuen clarament que aquesta normativa no compleix una expectativa pedagògica, sinó política per donar veu a un partit d'ultradreta», ha sentenciat.

En aquesta línia, Segura ha avançat que des de l'STEI demanaran la retirada del pla i, en cas que aquest tiri endavant, ja tenen els serveis jurídics estudiant les qüestions que ara mateix hi ha sobre la taula. «Tenim clar que acudirem als tribunals», ha finalitzat.

Per part seva, el portaveu d'Unió Obrera Balear, Biel Vives, ha considerat que el pla és «una abominació» i, per això, ha exigit també la seva «retirada immediata». «El català, al nostre parer, està en perill d'extinció i l'última cosa que necessita és perdre presència al sistema educatiu», ha alertat.

També des d'UGT, el secretari d'Ensenyament, Tino Davias, ha fet la mateixa sol·licitud a la Conselleria, en opinar que el pla és «absolutament innecessari».

«És un pla segregador i de dubtosa legalitat, i evidentment posarem els nostres serveis jurídics a disposició d'afiliats i del col·lectiu docent perquè no es vulnerin els drets sociolaborals dels docents ni els lingüístics dels alumnes», ha declarat.

Pel que fa a les comissions de servei, ha assenyalat que l'objectiu d'UGT és que tothom pugui estar a la seva illa de residència. "Sabem que no es podrà donar sortida a totes les comissions de servei que es plantegen, però insistirem que es donin mesures excepcionals per aconseguir aquest objectiu", ha dit.

Finalment, el president d'ANPE Balears, Víctor Villatoro, ha recordat que varen reclamar al conseller «una legislatura tranquil·la» i, sobre la reunió d'aquest dijous, ha destacat la necessitat de «cercar solucions per al professorat desplaçat a les altres illes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa devers d'un mes
@Jo-@Arxi

Si utilizas diferentes nicks para que parezca que sois muchos, no emplees la misma estructura argumental en todos los comentarios, tonto del culo.
Si además acabas los comentarios con el signo de exclamación 🙄🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
Valoració:-2menosmas
Per Jo, fa devers d'un mes
Aquests castellans, invasors i rapinyaires, que porten en el seu ADN la conquesta per la força, amb ànim de apropiar-se del que no es seu..farien bé d'adquirir més coneixements...no se sap mai! Potser algún dia, hauran de marxar perquè per no saber l'idioma propi d'on viuen, no tindran feina i es trobaran com ells o els seus pares quan fugin de la fam, varen arribar a terres que no estimen...a tall d'exemple Andorra, qui no parla català no té les mateixes oportunitats o cap!
Valoració:2menosmas
Per Arxi, fa devers d'un mes
Llegir als destroyers, patriotes i altres espècimens, fa grinoyalar els ulls! Com es pot ser tant fatxa, tant ignorant i rancis...si no els agrada la nostra llengua i les nostres costums, com diuen els seus "ancha és Castilla", ningú els reté aquí, ni els trobarà a faltar si marxen... descendents del franquisme assessi de persones, i ara volen fer-nos desaparèixer com a poble!
Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa devers d'un mes
"...........Tots,tots,tots els opositors català parlants dominen el castellà..........."

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
👏👏👏👏👏👏
Valoració:-10menosmas
Per dic, fa devers d'un mes
Destroyer: Tens raó enviem el nacionalisme espanyol a fer punyetes.Tots,tots,tots els opositors català parlants dominen el castellà.
Valoració:10menosmas
Per Josep Miquel, fa devers d'un mes
A veure Patriota i Destroyer, és a dir un "patriota de opereta bufa" i un "suposat destructor" que lo que destroça son les poques neurones que li queden, resulta que son tan "cultes i formats" i obliden que els altres ignorants que els han precedit, ells mateixos i els curts de gambals que puguin sortir en el futur, duen més de 300 anys intentant-ho i sempre han anat de fracas en fracas i pegant amb ses banyes per sa paret, i no ho han aconseguit. Millor que tornin a ca seva i no hauran de sentir la nostra llengua, i si no poden perqué vingueren fugint de la fam, al manco que callin i respectin la terra que els hi ha donat teulada i pa. Ara poden seguir amb la pantomima de sempre. a fi de comptes lo seu es ignorancia i odi, altres coses no saben fer.
Valoració:16menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa devers d'un mes
Ha, ha, ha. Qualques antigalles medievals : La monarquia espanyola; la llengua castellana o espanyola, segle XII... Altres antigalles, el PP-vox fundat per 7 ex-ministres franquistes amb vocació de continuar la "feina" del dictador; l'Audiència nacional espanyola hereva directa del T.O.P., reconvertit el 1977, de fet solament li varen canviar el nom; el famoset espia espanyol Villarejo en "actiu" des l'any 1972... seguim ?

A què juguen els xovinistes espanyols, a veure qui l'escriu més grossa ? Aquests son els seus "arguments" per a intentar imposar llur llengua i nació ?
D'on no n'hi ha no en raja.
Valoració:18menosmas
Per ACirer, fa devers d'un mes
Als qui s'exclamen tant els demanaria que, com que queda clar que no són lingüistes i, a més, demostren poca cultura i gens d'educació, almanco mirin una mica prim en opinar per no fer tant el ridícul.

Valoració:15menosmas
Per patriota, fa devers d'un mes
Totalmente de acuerdo con Destroyer. Basta de antiguallas medievales. Miremos al futuro, seamos modernos.
Valoració:-24menosmas
Per xisco, fa devers d'un mes
a los sindicatos les da lo mismo los derechos de los ciudadanos. lo que ellos quieres es seguir cobrando pagitas, subvenciones, et
Valoració:-23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente