nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

L'Assemblea de Docents convoca els mestres: «Sota la invocació d'una falsa llibertat es pretén segregar els alumnes per qüestió de llengua»

Quan és a punt de començar el període d'escolarització per al curs 2024-2025, per al qual es preveuen importants canvis al voltant de la llengua vehicular de l'ensenyament, l'Assemblea de Docents que considera que els canvis han estat «promoguts innecessàriament per la Conselleria d'Educació» i ha convocat els seus simpatitzants a una reunió per preparar la resposta.
«Sota la invocació d'una falsa llibertat es pretén segregar els nostres alumnes per qüestió de llengua, cosa totalment prohibida per la legislació i que tendria gravíssimes conseqüències socials», avisen des de l'Assemblea.

També expliquen que «Volem assumir la nostra responsabilitat de donar arguments a les famílies per triar l'ensenyament en català, perquè és el millor per als seus fills i filles».
Per tot això han convocat una reunió de feina «per compartir recursos i estratègies per assessorar i acompanyar la comunitat educativa durant tot el procés d'escolarització». La reunió serà dijous, dia 11 d'abril, a ,es 18.00 hores al CEIPIESO Pintor Joan Miró de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ni amb rodes, fa 30 dies
Aquí la llengua imposada és el Castellà. El mallorqui, el menorquí i l'eivisenc-formenter son modalitats de la llengua catalana, no idiomes independents. Aquest enganyifa, pensada ja fa molts d'anys, per imposar la llengua forastera a base de dir que els catalans volen envair les Illes Balears i imposar el català eliminant la llengua mallorquina, de no sé quantes centenars de milers d'anys d'antiguitat, ja no la compra ningú, perquè per sort, ja no hi ha analfabets a la nostra terra.
I els mals balears, son els que posen per devant d'ells mateixos i dels seus païsans, uns molt discutibles drets de la vent vinguda de fora, que no se vol adaptar a la nostra cultura, que vol destruir tot el que és nostro per ells estar més còmodes i que aspiren poder- nos comandar a noltros a la nostra pròpia terra.
Supòs que la majoria dels naturals de les nostres illes, que volen destruir la llengua catalana, no estarien d'acord, amb que un hipotètic govern venut a determinades ideologies o fins i tot països estrangers, prohibís les processons de Setmana Santa, ni la nostra música típica, ni fer sobrassades i butifarrons o les ensaïmades i que ens obligàssin a adaptar- nos a costums forànies, sense voler assenyalar d'on, perque podria ser qualsevol regió o país que no sigui el nostro, ni formi part de la nostra cultura.
Doncs per defensar "lo nostro"s'ha de començar per defensar la nostra llengua, si no volem que poc a poc, vagin tomant tota la resta de referents culturals nostros.
Hi ha moltes aberracions polítiques , i una és que als partits de dretes, se pensa que carregant contra la nostra llengua materna, ténen més vots, quan la realitat és tot el contrari, perque espanta a la nostra gent.
Ben igual que l'altra aberració dels de l'altre costat de l'espectre polític, sobre tot a un partit important de Catalunya: Que presumeixen d' independentistes, de catalanistes, de progressistes i de molt, molt, però que molt feministes, que enlloc de presentar a les llistes electorals a homes i dones del país, amb una cultura i formació adequades, moderns i valents, omplen els seus escons de "caps tapats".
No marxen ni amb
rodes, tant les esquerres com les dretes. I la gent normal, ja en comença a estar molt cansada de tots ells i de les seves rareses.
Estam farts i desorientats, amb aquests comportaments tan estranys i els començam a considerar perillosos.
Valoració:3menosmas
Per toni, fa devers d'un mes
noo vuit anys tudats noo,
40 anys tudads!! fa 40 anys de SA imposició de es Català a balears, i sabeu masa be que es Mallorquins NO VOLEM XERRAR CATALÀ!! es catala ha fracasat a balears, ou desterrat sa articla salat i sa llengo Mallorquina, Resistim i resistirem! i alerta que sa gent comença a dir BASTA!!.
Valoració:-7menosmas
Per A. Cirer, fa devers d'un mes
I quines són les funcions dels polítics?
Anar en contra de les lleis que ells mateixos han rubricat? Canviar la llei segons els interessos del moment per aferrar-se a la cadira? Maltractar la ciutadania, atacar la llengua pròpia, voler introduir la divisió i l'enfrontament entre les persones?
Els docents tenen la funció més important que hi pugui haver en la societat: formar les criatures des de la igualtat perquè en ser grans puguin desenvolupar-se com a persones amb coneixements i criteri propi dins una societat cohesionada. I així evitar que considerin la política com una cosa aliena i no confonguin la llibertat amb poder fer botellot quan els roti, que és el que pretenen els mal polítics.
Valoració:-2menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
El professorat te dret de CÀTEDRA. La seva opinió, és el que val i es fa prevaler per damunt les causes concurrents.
Valoració:-2menosmas
Per Nene, fa devers d'un mes
els docents són empleats, ells no han de fer les funcions del polítics.
Valoració:8menosmas
Per Pere Mateu, fa devers d'un mes
Vuit anys tudats ara porten això, massa tard...
Valoració:-2menosmas
Per xisco, fa devers d'un mes
¿O sea, que libertad es lo que dice la Asamblea de docentes?
Valoració:1menosmas
Per Un de's plà, fa devers d'un mes
Lo cert és que ho intenten de totas les maneras, a las "bonas" i a les males, aquesta gentussa no juguera net, això ho heu de tenir ben clar, per tant joc ras i potada als collons, si no feim nosaltres, segur que ells ho faran, ja ho fan.
Canya a la casta fatxa i retrògrada espanyola, no us donaran ni aigua.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente