nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Vidal: «És trist que el PSOE voti en contra de la limitació de compravenda d'habitatge per part de no residents a les Illes Balears»

El diputat Vicenç Vidal, de Sumar Més, ha mostrat el seu suport a una important moció a la comissió d'habitatge del Congrés dels Diputats, que insta a regular la compravenda d'habitatges a les Illes Balears. Aquesta proposta, presentada per Podemos, està inspirada en una iniciativa que ell mateix va impulsar durant la legislatura anterior al Senat.

Durant la seva intervenció, Vidal ha destacat la greu situació d'emergència habitacional a l'arxipèlag, citant casos com el del seu propi poble, Esporles, on «l'habitatge més assequible val 350.000 euros». En aquest sentit, ha advocat per establir restriccions a la compra de propietats per part de no residents, citant exemples com les Illes Aland, a Finlàndia, i recolzant-se en l'opinió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la legitimació d'aquestes mesures per raons d'interès general.

El diputat, membre de Més per Mallorca i Més per Menorca, ha subratllat que les Illes Balears lideren a nivell estatal en la proporció d'habitatges adquirits per estrangers, mentre que els preus del metre quadrat han augmentat en un 50% des del 2010. A més, ha destacat que es necessiten 16,8 anys de sou íntegre per comprar una vivenda a les Illes Balears, el doble que a la mitjana estatal, i que els joves no aconsegueixen emancipar-se fins als 30 anys.

Vidal ha lamentat la ruptura del consens progressista per part del PSOE, que ha votat en contra de les limitacions proposades, acusant-los de mantenir una posició dualista entre les Illes Balears i Madrid. A més, ha criticat el vot negatiu del PP, assegurant que demostra la manca de voluntat de la dreta, actualment al govern a les Illes Balears, per abordar la qüestió de l'habitatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No ve de nou, fa devers d'un mes
El PSOE és forasater.
Ja veis, tan aviat com poden partir cap a Madrid i deixar-nos la brutícia que han consentit, ho fan.
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa devers d'un mes
Disposar de un habitatge digne, és un dret essencial i no es pot permetre l'especulació amb els drets essencials de les persones. La manca d’habitatge a preu assequible per a la gent treballadora, te molt a veure en que l’habitatge s’ha convertit en un bé d’inversió i d’especulació per part dels fons voltor. Es necessari regular el mercat del habitatge i assegurar la disponibilitat per a qui ho necessita i no per qui especula. Per millorar la situació de manca d’habitatges, cal bonificar l'IBI que els propietaris paguem pel primer habitatge i augmentar el IBI del segon habitatge per compensar la bonificació del primer. A partir del tercer habitatge acumulat, l'IBI s'ha de incrementar progressivament com l’IRPF per trams d'habitatges acumulats, fins que els grans tenidors desisteixin d'especular amb l’acumulació dels habitatges.
Valoració:1menosmas
Per Joan puigros, fa devers d'un mes
Es el preu a pagar per ser europeus.
Volem avançar amb Europa? Volem avançar tots sols?.
Jo vull ser europeu, i gaudir dels mateixos drets i deures i estsbilitat qué tenen a Europa occidental.
Valoració:0menosmas
Per Lluís Martí, fa devers d'un mes
Tornam a la larga tradició dels pactes PSOE-PP, des de la LOAPA a l'OTAN, l'article 155 contra Catalunya, l'accés de les illes Balears per la via lenta i amb poquíssimes compencies nmitjançant l'article 143 de la Constitució eespanyola, etc... la llista de concesnos antiautonomia i antibalears seria interminable. Tenir com a aliat el PSOE recorda un poc l'aliança de Txecoslovàquia amb occident el 1938...
Valoració:2menosmas
Per TSF, fa devers d'un mes
De fora vindran que de casa ens trauran.
No fa falta dir res mes
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente