cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Un àrbitre expulsa un entrenador del Petra: «Al rogarle que se dirija a mi en castellano, perpetúa su dialecto, llegando a comprender ciertas faltas de respeto»

226543

Nova actuació xenòfoba contra un mallorquí que s'expressa en la seva llengua. En aquest cas l'escàndol es va produir al poliesportiu de Petra Na Capitana, on s'hi disputava un partit de futbol entre l'aleví B del Petra i el Cardassar.

L'entrenador del Petra, Miquel Santandreu, va ser expulsat per parlar en català a l'àrbitra.

Concretament i segons la versió de l'àrbitra, durant el descans del partit, l'entrenador Miquel Santandreu, després de ser amonestat per adreçar-se al col·legiat dient que 'això és una vergonya!' i passar a parlar-li en català. Segons l'àrbitra li va 'pregar' que li parlàs en castellà, però l'entrenador en va «perpetuar en el seu dialecte» i tot i que no l'entenia, sí que va entendre «certes faltes de respecte» i va decidir expulsar l'entrenador.

La mateixa àrbitra ho explica així a l'acta: «En el descanso el entrenador titular Santandreu Estelrich, Miquel tras percibir mi comunicación en castellano y al ser amonestado por dirigirse a mi con tales palabras 'esto es de vergüenza', pasa a dirigirse a mi en catalán. Al rogarle que se dirija a mi en castellano, perpetúa su dialecto, llegando a comprender ciertas faltas de respeto, sin conseguir que cese, decido expulsarlo».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per @Tomeu, fa 5 mesos
Vostè si és un gran exemple. Un Philippe Pétain balear, capaç de defensar el que ens imposa la seva autoritat i ens castiga pel simple fet de fer servir la llengua pròpia.
Valoració:5menosmas
Per Catalunya insular, fa 5 mesos
Parlar en la nostra llengua en el nostre propi territori és un manca d'educació. Parlar castellà fora de les fronteres naturals de les Castelles és una prova excelsa d'educació. Aquesta és la lògica colonial dels ocupants espanyols.
Valoració:11menosmas
Per Ll.Felipe Lorenzo, fa 6 mesos
La meva solidaritat envers l’entrenador però no entenc perquè si ha estat una agressora hem d’utilitzar el masculí “un àrbitre”. Penitència per al gènere masculí després del patriarcat? Si la persona autora ha causat un fet sancionable socialment mantenim l’ús neutre o masculí? I alerta que no diguin que la desobediència per part de l’entrenador ha estat fruit de masclisme.
Salut.
Valoració:12menosmas
Per Jaume, fa 6 mesos
La política repressiva del govern Prohens comença a donar fruits. Les vostres lleis i, sobretot, el vostre pacte amb un partit ultranacionalista espanyol, fan que tot l'odi que la gent carpetovetònica projecta cap a usos, costums, llengües, lleis i història que no consideren pròpies, repercuteixi en una cosa tan simple, tan inofensiva, tan cuotidiana i, fins i tot vulgar, com un simple partit de futbol entre equips alevins. Prohens, Costa i companyia, esteu fent un mal irreversible a una comunitat tranquil·la com és la Balear però, recordeu, som gent pacífica i no m'hos agrada cridar. Fins que m'hos hagueu emprenyat.
Valoració:24menosmas
Per Tomeu, fa 6 mesos
Ja podeu dir misa. S'ha expulsat a s'entrenador per protestar reiteradament. Un gran exemple pels al•lots
Valoració:-46menosmas
Per Arxi, fa 6 mesos
Estem envoltats de merda i encara van amb uns fums com si fossin importants...vaja colla de garrulos! Suposo que la fotran dalt d'un avió i la tornaran d'on ha sortit...
Valoració:17menosmas
Per August mas llibre, fa 6 mesos
Ara és el moment d'aclarir en tot l'àmbit de l'esport amb quina llengua ens relacionem. I que no diguin que "en castellano", sino ja la tenim armada. Que aprenguin que no costa tant.
Valoració:21menosmas
Per Esteban Asensio, fa 6 mesos
Una pecora
Valoració:20menosmas
Per Si no li agrada com parlam, que torni al seu poble, fa 6 mesos
Gràcies, Endavant.
Això de Santos Fernàndez és un cognom foraster.
Si una immigrant, tant fa si és espanyola com d'un altre país, ve a la nostra terra a viure, la seva obligació moral és la d'adaptar-se i respectar la nostra cultura i la nostra llengua
I és que darrerament, el forasterum incult i maleducat se passa pel folre, el fet de que el català sigui llengua oficial a la nostra terra. I se dedica a imposar el castellà, ignorant que el català és tan oficial com la seva llengua i que és el de fora, el que s'ha d'adaptar.
Valoració:66menosmas
Per Jordi Sabater Vilella, fa 6 mesos
Podeu posar el nom d'aquesta analfabeta que no tenel nivell exigit per arbitrar ni un partit de cabres mesetaries de l'eri de secà que ha de baixar de la meseta a pixar-se a sobre de qui l'alimenta acreditant que li sobra una neurona a la mollera de les que calça una cabra a la sesera per no anar defecant-se mentre toca el pitu.
Quina púrria ens baixa de l'eri de secà, que no recorden qui els va alliberar d'ajupir-se 5 cops al día de cara La Meca!!!
Valoració:51menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente