nubes dispersas
  • Màx: 13.67°
  • Mín: 9.19°
13°

Educació planteja un plus de fins a 400 euros per a docents que ocupin places de difícil cobertura

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, ha presidit la primera Mesa Tècnica d’Insularitat que ha tengut lloc al CEP d’Eivissa. El conseller ha estat acompanyat del secretari autonòmic de Desenvolupament Educatiu, Mateu Suñer; del director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, i del director territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Juan Álvarez. A la Mesa també hi han estat presents els representants sindicals de l’STEI, ANPE, UOB, UGT i CCOO.

Durant la trobada, el conseller ha explicat que la Conselleria d’Educació i Universitats és conscient de la problemàtica existent pel que fa a les places de difícil cobertura, especialment a Eivissa i Formentera i ha posat sobre la taula diferents propostes per posar-hi solució a curt i mitjà termini. L’objectiu de la Conselleria d’Educació i Universitats és consensuar aquestes mesures amb els representants sindicals.

El conseller Vera ha recordat que aquesta problemàtica existeix des de fa anys i que ara volen impulsar «diferents iniciatives per a solucionar-la». A curt termini, el conseller ha explicat que la intenció de la Conselleria d’Educació i Universitats és signar convenis amb empreses d’allotjaments turístics per a posar-los a disposició dels docents desplaçats a Eivissa i a Formentera. A més, també s’obre la possibilitat d’indemnitzar amb un màxim de 400 euros els docents que ocupin places catalogades com a de difícil cobertura.

D’altra banda, el conseller ha indicat que «s’ha encetat el camí per detectar les places de difícil cobertura i de molt difícil cobertura a totes les illes per tal de poder cobrir aquestes especialitats. La nostra voluntat és poder cobrir totes les plantilles a l’inici del proper curs escolar per donar estabilitat als centres educatius i a tots els alumnes».

A més, també es farà feina en la modificació dels complements de residència. El conseller s’ha compromès a parlar-ne amb el Ministeri d’Educació del Govern espanyol perquè «siguin sensibles amb les dificultats de les Illes Balears i ens deixin equiparar aquest complement amb el que hi ha vigent a les Illes Canàries, Ceuta i Melilla».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa 27 dies
Aclariment: entenc que són 400 € d'indemnització , no 400 al mes, és així? Si és així, bon gest, però massa poc.
Valoració:0menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
Aquest plus, el podreu donar al professorat dels alumnes de 4 anys, en rebre els que han estat castellanitzats un any abans. La manca de vocabulari serà brutal, i els pares no voldran de cap de les maneres, posar.hi les solucions pertinents, i se queixaran a les mestres... Els alumnes en quedaran ressentits i en pobresa de llenguatge: un problema més, provocat pels adults. Això voleu? Crear dificultats als infants menuts? Als mestres? Vergonya, senyors, VERGONYA
Valoració:5menosmas
Per inca, fa devers d'un mes
No servirà de res, els preus pujaran perquè els propietaris sabran d'aquesta pujada. Només limitant els lloguers i la venda a estrangers se podrà aturar.
Valoració:13menosmas
Per Joanet Manent, fa devers d'un mes
Molt bona idea. Totes aquelles persones que, heròicament, mantenguin el català com a llengua vehicular en les seves classes, resistint impàvides les envestides dels crustacis anticatalanistes, es mereixen una compensació. A totes elles quatre-cents eurets extra cada més. S'ho tenen més que merescut.
Gràcies conseller. A la fi faràs una cosa ben feta, per l'educació a les Illes Balears
Valoració:8menosmas
Per Toni, fa devers d'un mes
Les places de difícil cobertura aviat s'hauran d'estendre a pràcticament tot arreu si continuam amb l'actual model turístic depredador del territori.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente