cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'exconseller del PP, Carlos Delgado, al banc dels acusats per corrupció

L'Audiència Provincial de les Balears jutjarà a partir del 25 de novembre el conegut com a cas Calanova, en el qual s'asseurà en el banc dels acusats l'exconseller de Turisme Carlos Delgado, entre altres processats.

Segons han informat a Europa Press fonts pròximes al cas, abans d'aquesta data s'ha convocat a les parts a una vista prèvia, si bé en aquest moment sembla poc probable que es tanqui un acord que eviti el judici.

Per això, s'han assenyalat ja sessions per a celebrar el judici entre el 25 de novembre i el 17 de desembre.

En el 2022 l'Audiència va confirmar l'obertura de judici oral després de rebutjar un recurs de Delgado i altres investigats. El Tribunal va considerar que els indicis reunits per la investigació en el Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma són prou sòlids i que procedeix la celebració del judici.

La Fiscalia demana per a l'exconseller una condemna d'inhabilitació i un any i nou mesos de presó, per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d'influències. També reclama el pagament d'una multa d'1,1 milions d'euros.

Per la seva part, el Govern, personat com a acusació particular a través de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, reclama deu anys d'inhabilitació per ocupació o càrrec públic i dos anys de presó, així com el pagament d'una multa.

El cas investiga presumptes irregularitats en l'adjudicació del port esportiu de Calanova a l'empresa Port Olímpic. La Fiscalia acusa el exconseller d'haver manipulat el concurs per tal de beneficiar el seu soci.

Aquesta adjudicació va tenir lloc al setembre de 2013, quan Carlos Delgado (PP) era conseller de Turisme i president de Ports dels Illes Balears en el Govern de José Ramón Bauzá.

Un empresari va presentar una querella contra l'exconseller i altres empreses concursants varen denunciar irregularitats, com que la taula havia admès un nou estudi de part de la guanyadora quan ja no era possible presentar més documentació. A més varen mantenir que la baixa de preus realitzada per Port Olímpic era «temerària», però Ports IB va rebutjar aquests recursos.

En la peça s'investiga a altres cinc persones: l'exsecretari general de la Conselleria, un advocat, el soci de despatx de l'exconseller i dos empresaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@Mascaró de Llodrà

Esa canción ya me la sé.
Hasta que andes por el mundo y tengas algún tipo de problema, Dios no lo quiera.
Entonces te veo en la embajada española correspondiente con el pasaporte español en la boca más firme que el palo de una escoba.
El segundo más poderoso del mundo, por cierto.
Cosa distinta será cuando salga el pasaporte catalán, claro. Con el catalán podréis entrar a mear en la casa Blanca sin necesidad de visado.
Valoració:0menosmas
Per Mascaró de Llodrà, fa 6 mesos
A qui li importa la meua nacionalitat ? A qui li complau imposar nacionalitats ? El què li puc dir al gracioset Poncio és que “Lo-que-pone-en-tu-dene-í”, jo ho consider una paròdia d’una documentació més o menys oficial sense cap correspondència amb la realitat. No vos preocupeu, ja fa anys vaig descobrir quina no és, ni serà, mai la meua nacionalitat.
Valoració:2menosmas
Per xisca, fa 6 mesos
Mantenir aquests miserables a les vostres files, fa oi. Com no rebentau de vergonya?
Valoració:2menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@Mascaró de Llodrà

El día que descubras que tú también eres español te va a dar un soponcio.
Valoració:-2menosmas
Per Mascaró de Llodrà, fa 6 mesos
Ehem ! Si els espanyols s'han passat anys cercant de forma prospectiva, il·legal, amb mala praxi professional i col·laboració de la justícia i policia espanyoles i creant a manta documents falsos amb el propòsit de perjudicar polítics, familiars de polítics, professionals... amb la finalitat, segons ells, de desprestigiar l'independentisme català i intentar aturar-lo, en el cas que encara vigent anomenat Operació Contra Catalunya, aleshores segons el mateix criteri i "lògica espanyola" vol dir que quan es descobreixen i es jutgen casos de corrupció espanyola, de polítics espanyols, com és el cas del partit fundat per 7 exministres de franco el 1976 i dels sobres no identificables "M Punto Rajoy" etc , "Espanya" és inviable i no té cap dret a ésser un estat independent ? O tots lladres o tots policies.
Valoració:10menosmas
Per Moixa, fa 6 mesos
Crec que li guanya el PSOE en quantitat de casos i en diners robats
Valoració:-13menosmas
Per Moix, fa 6 mesos
PP segueix sent el partit més corrupte d'Europa. Son legió els acusats i condemnats. Oi que sí sra Prohens?
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente