cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Tornen a denunciar l'incivisme d'alguns conductors de patins

La plataforma Patins i Bicis a retxa ha assenyalat que s'està «lluny de posar límits i control a l'incivisme de molts conductors dels vehicles de mobilitat personal», després de l'atropellament, aquest dijous, d'un pare amb el seu bebè de quatre mesos en braços, en el passeig Marítim de Palma per part d'un patí.

Les entitats han assenyalat que aquest és un fet «greu» que podria haver tengut «conseqüències funestes» i han al·legat que «la majoria dels patins, i moltes bicis», consideren que «tenen dret d'anar eludint i posant en perill els vianants en les voreres», per la qual cosa els han acusat de «no respectar els passos de zebra ni els semàfors».

Al mateix temps, han advertit que un dels regals estrella d'aquestes festes «han estat patins», ja que han detectat anuncis de «patins elèctrics que poden assolir 6 km/h dirigits a nins de 3 fins a 8 anys i de 12 km/h per a nins de 8 a 10 anys».

«L'Administració no ha establert mesures clares, ni un control de capacitats de conductors, ni matrícula, ni assegurances obligatòries eficaces», han recriminat, al que han afegit que Palma «té un problema greu i ha de fer molt més per solucionar-ho».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Son un problema, fa 7 mesos
És que ténen el carril bici devora però circulen en patinet o en bicicleta pel lloc dels peatons i si no vas alerta, t'embesteixen i si te veuen en terra, enlloc d'aturar- se i demanat si t'has fet mal, fugen com lladres.
I jo no sé qui va ser, el fenòmen que va dissenyar la trajectòria dels carrils bici. Perque passen per devant de les portes de moltes escoles, per enmig de les parades d'autobús, i per devant de consultes mèdiques de fisioteràpia, oftalmològiques o pediàtriques, d'on surten persones amb mobilitat reduïda, problemes de visió o infants que malgrat vagin amb els pares ténen el costum d'anar endavant d'ells. Però dóna la impressió de que només se va preocupar pels ciclistes i patinetistes.
Una de les poques coses que ha fet bé el Govern de la dreta, ha sigut retirar les ajudes per comprar aquests artefactes, que no son una necessitat real, perque si no ténen cotxe, poden anar en autobús o a peu perfectament.
Valoració:3menosmas
Per Guillem, fa 7 mesos
Els patinets i les bicicletes elèctriques, han d'anar per la calçada i disposar d’espai exclusiu igual que els taxis. No es just que les autoritats vulguin prendre espai als vianants i habilitar carrils bici en el poc espai existent a les voravies. Qui te més lloc i ocupa més espai públic a Palma per circular, son els cotxes. Cal reduir l'abusiu 80% d’espai del qual disposen els cotxes i no el miserable espai que hi ha destinat als vianants per donar cabuda a les bicicletes i els patinets, que amb molta diferència contaminen menys que un cotxe.
Valoració:10menosmas
Per Ja ho val!, fa 7 mesos
Aquest fet d'atropellar a un pare i al seu nadó i fugir, no hauria de quedar impune.
I és que no hi ha dia que no te dónin ensurt, bé sortint embalats quan atravesses a peu un semàfor en vert, tirant-se damunt de la gent que camina per les voravies, o a la calçada, posant- se per devant dels cotxes i motos.
L' estupidesa i manca de civisme és tan grossa, que a un invent que ben manejat és un transport ecològic i pràctic, per trajectes curts a dins de zones urbanes, l'han convertit en una arma perillosa.
Valoració:12menosmas
Per Toni, fa 7 mesos
Jo començaria per multar tots els repartidors que van en patinet o bicicleta per les voravies o per on els dona la gana i a tot gas.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente