Millora la predisposició dels consumidors per la compra d’aliments d’origen local
L'estudi del consum i la procedència dels aliments a Mallorca 2023, encarregat per la Direcció General de Sobirania Alimentària (ara Qualitat Agroalimentària i Producte Local) amb l'objectiu principal de conèixer l'actitud, postpandèmia, dels consumidors i les consumidores de l'Illa amb relació a la procedència dels aliments que compren, així com conèixer el grau de consum de les diferents categories d'aliments i la procedència dels aliments que es consumeixen, i veure l'evolució de la percepció dels consumidors en comparació a l'estudi elaborat l'any 2018 mostra que, en comparació amb les dades de 2018, l'evolució de la influència de l'origen en la decisió de la compra dels consumidors de Mallorca evoluciona de manera molt positiva, ja que, en totes les categories d'aliments, més de la meitat dels enquestats manifesta consumir productes d'origen local. Unes dades que, en paraules del director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, posen de manifest que «el consumidor valora i demanda de cada vegada més el producte local».
El treball de camp es va desenvolupar a Mallorca i es van entrevistar 1.019 persones residents a Mallorca -un 79,98% dones i un 20,02% homes- que compraven aliments, el doble d'enquestats que l'any 2018.
També a Illes Balears
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- Una vintena de pobles de Mallorca preparen marxes nocturnes simultànies pel proper 31 de juliol
- El primer tinent de batle de Petra va construir una bodega il·legal
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La causa per la qual molta gent no compra productes locals, és perque són més cars que els que vénen de fora. El motiu deu ser perque la producció és més petita, però a les cases a on s'han de fer comptes per arribar al final del mes amb el frigorífic ple i les factures pagades, aquestes petites diferències en els preus dels productes son importants.