algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

PP-VOX perpetren un atemptat contra la Història de Mallorca i lleven l'oficialitat a la Diada del 31 de desembre

L'aliança PP-VOX ha perpetrat un greu atemptat contra la història i contra la memòria del poble que els paga el sou.

Conservadors i neofeixistes han fet esclatar el consens de generacions, han rebentat la tradició històrica i han insultat la memòria dels avantpassats en nom de la nova planta que volen imposar.

L'aliança de renegats, traïdors i ocupants ha perpetrat la infàmia històrica de baratar l'oficialitat de la Diada del 31 de desembre per la diada postissa i de nova planta del 12 de setembre, que ni ells mateixos són capaços d'explicar què commemora.

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous el canvi de data de la Diada oficial de Mallorca al 12 de setembre amb els vots a favor de PP i VOX i amb els vots en contra de PSIB, MÉS per Mallorca i El PI.

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha intentat justificar el canvi de data parlant del compromís electoral i el compliment d'un dels punts de l'acord de governabilitat entre PP i VOX que fa possible que el PP presideixi el Consell.

De la seva banda, els neofeixistes han aplaudit el canvi a la nova planta per boca del seu representant, David Gil, qui intentant posar la bena abans que la ferida, ha defensat que «no és un acte d'arbitrarietat política».

La dignitat, a l'oposició i la societat civil

La dignitat, durant el debat, l'ha haguda de posar l'oposició i les entitats de la societat civil que han intervengut. El portaveu d'El PI, Antoni Salas, ha demanat la creació d'una comissió d'experts amb entitats, associacions i la Universitat de les Illes Balears (UIB), i que es repeteixi la consulta als ajuntaments.

Per part seva, el portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha qualificat el canvi de data de nyap i ha fet referència als tres informes tècnics com «tres simples articles d'opinió», de manera que el canvi «només es justifica com una decisió política».

Quant a la participació dels ajuntaments, ha afegit que ha estat «una participació ni reglada ni transparent». «Dels que varen respondre, un ho va debatre en el ple, la meitat en junta de govern i l'altra meitat a través d'un decret de batlia», ha indicat.

Finalment, Alzamora ha criticat «l'obsessió personal per recuperar temps passats» del president insular, Llorenç Galmés, i ha demanat que es retiri el punt de l'ordre del dia.

En aquesta línia, el conseller socialista Javier de Juan ha compartit que els arguments per al canvi són «molt dolents i mal treballats». El representant del PSIB ha mostrat el seu desacord amb la consulta als ajuntaments «majoritàriament governats pel PP» i que «ni s'han dignat a aportar la proposta als plens municipals per a debatre-la amb la resta de grups polítics» i ha remarcat que «la idea que tenen de Mallorca és molt pobra i limitada».

Abans de la votació en el ple han intervingut membres de l'Obra Cultural Balear i de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, dues entitats que han defensat la data del 31 de desembre com el dia que va néixer Mallorca. En aquest sentit, han considerat que el canvi de data al 12 de setembre és una «substitució» i una «data postissa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per l'observador, fa 5 mesos
Hi ha diferents formes de celebrar el dia del nostro Estendard i de sa Colcada, tan sols manca que alguna institució social es posi mans a la feina.
Aleshores vouríem com els neo-fatxes quedarian retratats. Xic, xac, amb cara de badoc !
Valoració:1menosmas
Per escardapenyes, fa 5 mesos
No ho va conseguir en Felip V
No ho va conseguir en Franco
No ho va conseguir en TutanRamón
No ho conseguireu vosaltres.
El trenta de desembre tots a la manifestació, enguany més que mai.
A la shit tota la fatxenderia d'Espanya, fora de les Illes Balears, defensem les nostres tradicions i la nostre llengua.
Valoració:2menosmas
Per Xx (ver), fa 5 mesos
El fatxerio potser voldria canviar el 12 d'octubre pel de la batalla de Guadalete ? Posats a fer canvis i transgredir potser també li estaria bé !
Valoració:6menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 5 mesos
Ostras, la Paca.
Está encendida perdida.
Quiero pensar que, por la hora de los comentarios, son las hierbas las que hablan.
Menuda colección de improperios.
Valoració:-6menosmas
Per Xot, fa 5 mesos
La carta de Privilegis i Franqueses la va concedir Jaume I el primer de Març de 1230. En Jaume II només la va jurar al 1276. Ganes de tergiversar la Història. Son uns impresentables
Valoració:14menosmas
Per Joan, fa 5 mesos
13:11 Y castigaré al mundo por su maldad, y a los impíos por su iniquidad; y haré que cese la arrogancia de los soberbios, y abatiré la altivez de los fuertes.
Isaias. 13:11
Valoració:0menosmas
Per Patriota, fa 5 mesos
La ONU tiene que intervenir urgentemente.
Valoració:-8menosmas
Per Josep Miquel, fa 5 mesos
Que es pot esperar d'un partit gran que un partit neonazi els te agafats dels dellonsis i dia rere dia han de fer de titelles. I dels de l'extrema dreta ni diguem són els successors dels quasi desapareguts de C's. No fer ni una hora de feina, començant per els seus caps, i assegurar-se bons sous per escampar odi i la seva ignorància absoluta.
Valoració:18menosmas
Per Pobleret, fa 5 mesos
La conquesta de Granada (2 gener 1492) es celebra com a festa a Granada ( no en manqueria d'altre, eren els reis catòlics ( espanyolissims abans de existir Espanya). La conquesta de Mallorca no es pot celebrar perque ho va fer en Jaume I i no Isabel i Fernando. Fa tanta pudor aquest govern tan misarable i mediocre que tenim.
Valoració:23menosmas
Per xisca, fa 5 mesos
Sou uns asquerosos provocadors d'odi. El portau dins la vostra sang. Ens ATACAU contínuament, però ignorau que NOSALTRES vos sabem incultes i dèbils. De no ser així, feriu feina a favor vostre, NO en contra nostre.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente