cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Docents, investigadors, estudiants i personal d’administració i serveis de la UIB s'organitzen «contra la segregació: per una educació pública, de qualitat i en català»

La comunitat universitària de les Illes Balears: docents, investigadors, estudiants i personal d’administració i serveis de la UIB s'estan organitzant per fer front a la segregació i per defensar una educació pública, de qualitat i en català».

Es prepara una acció conjunta per al proper dia 14 de desembre, a les 13.00 hores davant l'edifici Ramon Llull del campus de la UIB.

També s'ha fer un manifest titulat 'Contra la segregació: per una educació pública, de qualitat i en català' que diu:

Com a docents, investigadors, estudiants i personal d’administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears, rebutjam el model de segregació lingüística proposat pel Govern de les Illes Balears en l’àmbit de l’ensenyament. Consideram que aquest model —que contravé la Llei de Normalització Lingüística i el Decret de Mínims— fa un ús pervers del concepte de llibertat lingüística, fracciona la societat, trenca consensos i atempta contra la convivència. La llengua no és tan sols un eix vertebrador de comunitats, sinó també un element d’integració. La funció de les polítiques educatives no hauria de ser crear guetos ni generar enfrontaments on no n’hi ha. A les illes Balears, per a molts alumnes, l’escola és l’únic espai de contacte amb la llengua catalana, i plantejar un marc educatiu en què aquesta llengua sigui absent o reduïda al mínim implica desvincular els joves estudiants de la seva comunitat i escapçar-ne les oportunitats professionals. En comptes de treballar constructivament per l’ús social de la llengua catalana i el reconeixement de la seva vulnerabilitat, aquest model educatiu incentiva el conflicte, promou el desarrelament i deteriora l’educació pública, que és un dels puntals de la nostra societat.

És per això que, des del nostre àmbit laboral, d’ensenyament i d’estudi —la Universitat de les Illes Balears—, donam suport a les mobilitzacions que han promogut escoles, centres d’educació secundària, entitats cíviques, sindicats i associacions docents contra el model educatiu proposat pel Govern. Contra la segregació i contra l’empobriment del saber, volem una educació pública, de qualitat i en català.

En aquest lloc es recullen les adhesions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa 8 mesos
Està molt bé. Però ja podien haver començat fa 10-15 anys, perquè a les seves aules mateix es fan en castellà classes anunciades en català, i perquè la reculada de la llengua no ve d'ara, i el pacte no va fer gaire per aturar-la.
Valoració:4menosmas
Per @ fXck Agenda 2030, fa 8 mesos
Doncs d'acord que els alumnes tinguin classes de totes les llengües oficials de Espanya... així és com hauria de ser! No només castellà... I els que només vulguin castellà, la porta és ampla..i tenen moltes comunitats per anar a viure, on no els hi demanaran cap altra idioma que no sigui el castellà!
Valoració:1menosmas
Per @ Pere o millor Pedro, fa 8 mesos
La llengua oficial del estat, la trobem fins i tot a la sopa...mitjans de comunicació escrita, televisió, al carrer... Els problemes sempre els teniu vosaltres, els que no voleu aprendre, ni entendre el català! Quantes queixes hi han de gent que no l'han volgut entendre en català i quantes de que no l'han volgut entendre en castellà...doncs ja està tot dit! O sigui que no hi ha cap estudi que digui que els nins quan surten de l'escola no sàpiguen el castellà!
Valoració:6menosmas
Per @ DE ASPRER, fa 8 mesos
El "fascismo" el representes tú i els que pensen com tú!
Valoració:5menosmas
Per A. Cirer, fa 8 mesos
M'alegra molt aquesta notícia, però crec que cal una declaració institucional de la UIB, com a màxima autoritat acadèmica de les Illes Balears.
Moltes gràcies a la comunitat universitària.
Valoració:10menosmas
Per Pere, fa 8 mesos
El constitucional ya os contestó a los fachas, en una comunidad con dos lenguas oficiales los alumnos tienen que salir competentes en las dos lenguas, no se puede elegir la lengua de enseñanza en ningún territorio con dos lenguas. Yo no puedo elegir no aprender el castellano porque la constitución me obliga, vosotros tampoco tenéis ese derecho, no hay españoles de primera y de segunda. Sentencia del constitucional a un recurso de Vox sobre la ley Celaá
Valoració:-2menosmas
Per @FUCK AGENDA 2030, fa 8 mesos
Libertat???? Amb els catalans no hi ha llibertat, nomes imposició.
Valoració:-9menosmas
Per fXck Agenda 2030, fa 8 mesos
a nadie se le debería prohibir estudiar todas las asignaturas en la lengua oficial del Estado, no el 25%, el 100x100 si así lo elije. Si no, donde está la libertad.
Valoració:-18menosmas
Per Toni, fa 8 mesos
Una llàstima que Escola catòlica no hi sigui.
Valoració:8menosmas
Per DE ASPRER, fa 8 mesos
SON TODOS FUNCIONARIOS. DEBEN OBEDECER A LA DEMOCRACIA Y AL PUEBLO. LIBRE ELECCIÓN DE LENGUA Y MISMOS DERECHOS PARA TODOS.
EL FASCISMO SE HA ACABADO.
Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente